100 ajatusta hyvästä vanhuudesta maaseudulla – kerro tarinasi!

Miä ite – myö yhessä – projektin tavoitteena on kehittää Miehikkälän ja Virolahden kuntien kylillä asuville ikäihmisille osallisuutta ja hyvinvointia tukevaa toimintaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Miä ite – myö yhessä –projektia hallinnoi Palveluyhdistys Rateva ry. Toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys vuosina 2015-2016. Projekti on osa Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton Etsivä mieli –projektia.

Projektin paikallisina keskeisinä yhteistyökumppaneina ovat Kaakon kaksikon vanhus-, mielenterveys-, liikunta- ja vapaa-aikapalvelut, sivistystoimi ja kotihoito, Eläkeliiton Miehikkälän ja Virolahden paikallisyhdistykset, Miehikkälän mielenterveysyhdistys, Haminan seurakunnan Miehikkälän ja Virolahden kappeliseurakunnat sekä alueen oppilaitokset. Toiminnassa on mukana myös paikallisia marttayhdistyksiä, kyläyhdistyksiä sekä kylillä asuvia ikäihmisiä.

Miä ite – Myö yhessä – projektin loppuseminaari pidetään tammi-helmikuussa 2017. Osaksi tuota tapahtumaa sekä Suomi 100v. -teemaa on suunniteltu julkaisun tekemistä otsikolla 100 ajatusta hyvästä vanhuudesta maaseudulla. Viestejä odotetaan koko maasta, niin että saataisiin mahdollisimman paljon erilaisia hyviä käytäntöjä toimintatavoista, niin ikäihmisiltä itseltään kuin esim. vapaaehtois- ja viranomaistahoilta. Ajatukset  ja tarinat ikäihmisten elämästä maaseutuympäristössä voivat liittyä esim. yhteisöllisyyteen tai olla omia oivalluksia ja positiivisia kokemuksia. Tarinat kootaan painotuotteeksi sekä esiteltäväksi projektin loppuseminaarissa.
Hakusessa on yksittäisten ihmisten tekoja, yhteisöjen voimannäytteitä, kuntien toimivia käytäntöjä tai Sinun visiotasi tulevasta.

Voit lähettää ajatuksiasi sähköpostilla:
miaite@rateva.fi
tai postitse osoitteeseen
Keskustie 5 A, 49700 Miehikkälä

Vastaa