Juuret Kymenlaaksossa 2016

Suku- ja kotiseutuharrastajat kokoontuvat Kouvolaan

”Juuret Kymenlaaksossa” on suku- ja kotiseutuhistorian teemapäivä, joka järjestetään lauantaina 15.10.2016  klo 10 – 15 Kouvolan Upseerikerholla, os. Upseeritie 5, Kouvola. Tapahtuma kokoaa yhteen Kymenlaakson ja sen lähialueiden kotiseutu- ja sukuhistoriasta kiinnostuneita henkilöitä sekä alan yhdistyksiä ja muita toimijoita. Kymenlaakson sukuseuraverkoston järjestämään tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

Tapahtuman esitelmäosuudessa  on mm.

Esitelmät luentosalissa

Klo  10.30-11.30

Sukututkija, eläkeläinen Seppo Sippu kertoo  sukukirjan teosta.
2.      Historioitsija Eeva-Liisa Oksanen esittelee mm. kirjaa ”Kapinantekijä ja kuningatar”.

Klo  13.00-14:30

3.      Sukututkimuksen opastusta (Sukututkimusopettaja, Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen jäsen Toini Leino)

4.      Aarno Kansikas esittää yhtä sukututkimusohjelmistoa ( TNG )

Tapahtuman ohjelmassa on esitelmiä Kymenlaakson historiasta ja perinteestä sekä sukuharrastuksesta. Järjestäjät lupaavat, että teemapäivässä saa runsaasti hyviä ideoita perinteen tallentamiseen sekä esimerkiksi kyläkirjaprojektien toteuttamiseen ja yhdistysten väliseen yhteistyöhön.

Sukuseurat ja paikallisyhdistykset yhteistyöhön

Kymenlaakson sukuseuraverkosto on perustettu vuonna 2011. Verkosto on sukuyhdistysten ja sukututkijoiden vapaamuotoinen yhteistyöelin. Tarkoituksena on, että sukuharrastajat saavat innostusta ja ideoita toinen toisiltaan.  Yhteistyö kannattaa myös siksi, että monet meistä kuuluvat useaan kymenlaaksolaiseen sukuun niin isän, äidin kuin puolisonkin kautta.  Kotiseutuyhdistysten paikallistuntemus on hyödyksi sukuseuratyössä esimerkiksi silloin, kun paikallishistoriaan halutaan tutustua paikan päällä. Vastaavasti esimerkiksi kyläkirjaprojekteissa kannattaa hyödyntää sukuseurojen henkilöhistoriallista tietämystä. Yhteiset juuret ja kotikonnut toimivat merkittävänä yhdistävänä tekijänä.

Vaikka sukujen kantaisät ja –äidit olivatkin kotoisin samoilta seuduilta, asuu merkittävä osa heidän elossa olevista jälkeläisistään Kymenlaakson ulkopuolella. Monelta luonteva yhteys laajempaan sukuun ja suvun entiseen kotiseutuun onkin katkennut. Tätä yhteyttä voi etsiä uudelleen esimerkiksi Juuret Kymenlaaksossa –tapahtumassa.

Tiedustelut sekä näyttelypöytävaraukset:  kymenlaaksonsukuverkosto@gmail.com .  Lisätietoja ohjelmasta:   https://sites.google.com/site/sukuverkosto/

________

Lisätietoja: Kymenlaakson sukuseuraverkoston työvaliokunta, Heikki Heikkilä puh. 041 506 8567.

Vastaa