Vuoden kymenlaaksolainen kylä 2017, missä sijaitset?

Kymenlaakson Kylät ry julistaa Vuoden maakunnallinen kylä ja kylätoimijat 2017 -valintakierroksen avatuksi. Valinnoilla halutaan nostaa esiin kylien / kyläksi itsensä tituleeraavan yhteisöllisen alueen monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä.

VUODEN MAAKUNNALLINEN KYLÄ

Vuoden Kylän valinnassa painotetaan kylän kehittämisen suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista. Erityisesti otetaan huomioon kylän kehittäminen laaja-alaisesti, miten on järjestetty kunnan ja kylän välinen suhde, lähipalvelujen tuotteistaminen ja uudelleen järjestäminen, avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen sekä elinkeinojen edistäminen.

KYLÄTOIMINNAN TIENNÄYTTÄJÄ JA MAASEUTUTOIMIJA

Kylätoiminnan tiennäyttäjä on ollut pitkäaikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa ja on kylätoiminnassa erityisen ansioitunut henkilö. Kylätoiminnan tiennäyttäjiä on nimetty aina vuodesta 1999 lähtien.

Vuoden Maaseututoimija on henkilö, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon, ainoastaan valintaehtojen täyttymiseen. Tässä valinnassa ei painoteta senioriteettia tai pitkää toiminta-aikaa, vaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Maakunnallisten valintojen ehdotukset käsittelee valintatoimikunta, joka koostuu Kymenlaakson Kylät ry:n, Leader Pohjois-Kymen Kasvun ja Leader Sepran edustajista. Valintatoimikunta tekee esityksen valinnoista näiden kolmen tahon hallituksille, ja lopullisen sinetin valinnoille antaa Kymenlaakson maakuntahallitus loppukeväästä. Valtakunnallinen Vuoden Kylä, Kylätoiminnan tiennäyttäjä ja Maaseututoimija julkistetaan 1.-3.9.2017 järjestettävässä Maaseutuparlamentissa Leppävirralla.

Ehdotuksia valintatoimikunnalle voi tehdä kuka tahansa. Jos mielessäsi on kylä, kaupunginosa tai henkilö, joka ansaitsisi Vuoden kymenlaaksolaisen kylän, Kylätoiminnan tiennäyttäjän tai Maaseututoimijan arvonimen, laita ehdotuksesi perusteluineen 19.2.2017 mennessä sähköpostilla toimisto@kymenkylat.fi tai kirjeitse Kymenlaakson Kylät ry, Mantereentie 2, 45720 Kuusankoski. Valinnoissa huomioidaan myös viime vuonna vastaanotetut ehdotukset.

Ehdotuksistanne etukäteen kiittäen,

Kymenlaakson Kylät ry

 

Voit hyödyntää ehdotusta tehdessäsi alla olevaa hakulomakepohjaa:

HAKULOMAKE VUODEN MAAKUNNALLINEN KYLÄ 2017

VUODEN KYLÄT 1985-2016

TIENNÄYTTÄJÄT 1999-2016