Kylähelppi-hanke sai jatkoa!

Kylähelppi -hanke jatkuu ainakin vuoden 2017 loppuun saakka. Puolisen vuotta epävarmuuden aallokoissa räpiköinyt kyläavustajia työllistävä hanke on vihdoin saanut päätöksen loppuvuodesta. Hanke jatkuu samoin ehdoin, ja loppuvuoden aikana meillä on mahdollista tarjota 10:lle (kylä)yhdistykselle työntekijöitä. Hanke rahoitetaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston työllisyyspoliittisista avustuksista.

Hanke auttaa yhdistyksiä työllistämään pitkäaikaistyöttömiä yhdistysten ja kyläläisten avuksi. Työsopimus voidaan kirjoittaa kuuden kuukauden pituiseksi, työaika on 26h/vkossa. Palkkauskulut katetaan TE-toimiston myöntämällä palkkatuella, ja hankehenkilöstö tukee yhdistystä työnjohdollisissa tehtävissä sekä hoitaa palkanlaskennan ja muun paperityön valtakirjamenettelyllä. Hankkeeseen mukaan lähteminen maksaa yhdistykselle 60€/kk + mahdollinen kyläavustajan työpuhelin + vapaaehtoinen vastuuvakuutus.

Kyläavustajan työtehtävät räätälöidään yksilöllisesti ottaen huomioon työnantajayhdistyksen tarve ja palkattavan osaaminen. Tähän mennessä työllistettyjen kyläavustajien työtehtävät ovat vaihdelleet nikkaroinnista historiikin kirjoittamiseen ja siivousavusta atk-avusteisiin tehtäviin. Millainen avuntarve teidän kylällä olisi? Avustajat tekevät yhdistyksen omia työtehtäviä ja tämän lisäksi kyläyhdistyksen jäsenet voivat tilata avustajan ”talkkaripalveluita” 10€ tuntihintaan. Näistä tilaustöistä saadut kympit jäävät yhdistyksen omaan pussiin ja niillä pystyy hyvin kattamaan hankkeesta aiheutuvat pienet kulut.

Niin kuin aiemminkin, hankkeen alkutoimenpiteet ottavat oman aikansa eli kannattaa ottaa mitä pikimmiten yhteyttä allekirjoittaneeseen, niin sovitaan tapaaminen.

Hankkeen kotisivut: https://www.kymenkylat.fi/kylahelppi/

Aurinkoista kevään jatkoa!

Elina Seppänen
projektipäällikkö
elina.seppanen(at)kymenkylat.fi
p. 040 184 3576