Suomi 100 – Avoimet Kylät 750

Avoimet Kylät -tempaus sai lauantaina väen liikkeelle noin 750 kylässä ympäri Suomea. Kylätoiminnan voimannäyttö juhlisti 100-vuotiasta Suomea mitä moninaisimmin keinoin. Kymenlaaksossa kylien ovet avautuivat liki 40:llä kylällä, ja kuulemaan mukaan väkeä on ollut liikkeellä runsaasti ja tunnelma on ollut katossa – muutamasta sadepisarasta huolimatta.

– Menestystarinat eivät synny itsestään. Kylät ja niiden maakunnalliset, seudulliset ja kunnalliset yhteenliittymät tekivät Avointen Kylien onnistumiseksi Suomi100-vuonna hurjan työmäärän, kiittelee Suomen Kylätoiminta ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Rinne.

– Kevään aikana eduskuntaan perustetussa kylätoimintaverkostossa huomio on kiinnittynyt toimintamme maantieteelliseen kattavuuteen ja aktiivisten kylien suureen lukumäärään. Aluekehitys- ja kasvukeskuspuheenvuoroissa on maassamme tapana mainita vain noin neljä paikkakuntaa ja tuppaa unohtumaan, että eletään, asutaan ja yritetään sitä muuallakin. Yhteenlaskettuna pienikin on suurta.

Mainittakoon, että pj Rinne itse osallistui karaokemaratoniin Sastamalan Suodenniemen Sävin kylässä Pirkanmaalla. Ääntä riitti aamukuuteen.

Suuri kiitos kaikille tapahtumapäivässä fyysisesti ja henkisesti mukana olleille tahoille ja toimijoille! Nyt pieni hengähdystauko, jonka jälkeen voidaankin alkaa jo suunnittelemaan ensi vuoden tapahtumapäivää. Ellei mitään maailmaa mullistavaa tapahdu, niin kylät ovat avoinna taas la 9.6.2018!

Kuvia ja tunnelmia tapahtumapäivästä otetaan mielellään vastaan ja lisätään näillekin sivuille. Materiaalia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen elina.seppanen(at)kymenkylat.fi.

Reitkallin kyläpäivä Uuperinrinteillä Haminassa

Ummeljoen kylätapahtuma Kouvolassa

Hirvikosken kylätapahtuma Pyhtäällä

Muurikkalan kyläpäivä Miehikkälässä

Korian kylätapahtuma Kouvolassa
Kuvat: Rauni Pakkala

Anjalan kylätapahtuma Kouvolassa

Iitin Maakansan kylätapahtuman taidenäyttely