Valokuja valaisee kylien tiet 6.12.2017!

Sulkavan Lohilahden kyläyhdistys haastaa kaikki Suomen kylät ja konnut sytyttämään valokujan kylien teille 6.12.2017!

”Järjestimme jo viime itsenäisyyspäivänä kokeiluluontoisen mutta jo suuren suosion saaneen valokujan kylämme teille. Nyt haluamme haastaa koko Suomen kylät mukaan!
Tulkaa mukaan ja haastakaa naapurikin! Valaistaan kylämme yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi!
Terveisin Kukka-Maaria Kärki, Lohilahden kyläyhdistys ry puolesta kukkamaaria.karki(at)gmail.com”

Voitte käydä tutustumassa tarkemmin tapahtumaan tapahtuman sivuilla http://valokuja.fi/wordpress

Kaikki voivat osallistua:
ValokujaSuomi100 hankkeessa kynttilälyhdyt asetetaan itsenäisyyspäivänä valaisemattomien teiden, katujen ja polkujen reunoille noin 10m:n välein. Näin muodostuu valokuja ja niistä valoverkko.

Valokujaan lyhdyn sytyttäessään pääsee osallistumaan itsenäisyytemme juhlintaan yksilönä, yhteisön osana – yhdessä. Jokainen, sytyttäessään kynttilälyhdyn itsenäisyyspäivänä valokujaan, on mukana osana paljon suurempaa kokonaisuutta, kuten olivat edesmenneetkin maatamme puolustaessaan.

Kynttilöistä muodostuu pitkä kirkas valokuja ja valokujista valoverkko pimeään talveen. Yksittäiset valot kuvaavat edesmenneitä, jotka ovat tämän maan meille taistelleet ja rakentaneet. Valoista muodostuva mutkitteleva, haarautuva valokuja kuvaa koettelemuksia joiden läpi maamme on luovittu. Katsottaessa eteenpäin valokujaa, se kauniina ja valoisana pimeyden keskellä ohjaa turvallisesti kulkijaa eteenpäin.