Osta tilalta -päivä 15.9.2018

Lähiruuan tuottajat haluavat tutustuttaa uusia asiakkaita

Tiloilla on mo­nenlaista nähtävää ja pai­kallisia herkkuja. Bussiretken aikana on mahdollisuus tehdä ostoksia ja käyttää myös ruokailu- ja kahvilapalveluja. Mukaan kannattaakin varata käteistä ja kylmälaukku.

Maksuttomat kuljetukset kulkevat kahdella eri reitillä, toinen lähtee Kotkan vanhalta linja-autoasemalta ja toinen Kouvolan linja-autoaseman tilausajolaiturista. Molemmat reitit starttaavat lauantaina 15.9. klo 9.00. Kumpaankin bussiin mahtuu mukaan 50 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset retkille perjantaihin 14.9. klo 15 mennessä eeva.saarikorpi@mtk.fi tai 040 545 2079. Tarkemmat tiedot ruokaretkistä löytyvät osoitteesta: www.proagria.fi/ruokaretket.

Ruokaretkien kohteina ovat:

Bussi 1, lähtö 9.00 Kotkan vanha linja-autoasema
Takaladon Liha ja Kala Oy, Hamina
Aholafarm Oy, Kannusjärvi
Järvenhaltian Tila, Anjala
Mustila Viini Oy, Elimäki
Paavolan Kotijuustola, Elimäki

Bussi 2, lähtö 9.00 Kouvolan linja-autoasema, tilausajolaituri
Puotimaalla, Elimäki
Laurilan Strutsitila, Elimäki
Mustila Viini Oy, Elimäki
Paavolan Kotijuustola, Elimäki
Iitin Maatilatori Oy, Iitti

– Tilavierailulla asiakkaiden tietämys ruoan tuotannosta lisääntyy ja samalla tuottajat saavat arvokasta tietoa asiakkaiden toiveista. Ruokaretket ovat olleet kahtena aikaisempana vuonna erittäin suosittuja. Viime vuonna bussit täyttyivät jo ensimmäisenä päivänä ohjelman julkaisun jälkeen, kertoo Tuula Repo ProAgriasta. Hänen mukaansa markkinointi on erittäin keskeinen tekijä lähiruokasektorin kehityksessä. – Tuottajat ovat ruokaretkien toteutuksessakin nyt isommassa roolissa ja markkinoivat tapahtumaa omissa viestintäkanavissaan.

Osta tilalta! -päivä kolmannen kerran
Kymenlaaksolaiset tuottajat ovat olleet aktiivisesti mukana valtakunnallisessa tapahtumassa.  Vuosittain myyjiä on ollut n. 30, joista osa on ollut mukana useamman tuottajan yhteismyyntipisteissä. Tilat päivittävät omat tietonsawww.ostatilalta.fi -sivustolle, josta kuluttajat sitten näkevät mitä on tarjolla ja missä myyntipisteet sijaitsevat.