Huomio kyläesitteiden tekijät

Kyläesitesivuston karttapohjat ei toimi

Tässä sivuston ylläpitäjältä tiedotusviesti siitä, miksi kyläesitteiden karttapohjat ei toimi:

Tässä on tullut sellainen muutos, että Google muutti karttarajapintansa maksulliseksi tuossa kesäkuussa ja nyt ne ovat niitä vanhoja maksuttomia karttoja alkaneet sulkemaan joihin ei ole laskutustietoja annettu. Tämä muutos näkyy nyt aika monessa verkkosivussa eli noita rikkinäisiä karttoja näkyy vähän joka verkkosivulla.

Google tarjoaa tietyn määrän maksuttomia hakuja kuukausittain ja vasta sen jälkeen alkaa laskuttamaan. Google kuitenkin vaatii, että tili on rekisteröity ja laskutustiedot/luottokortti on syötetty vaikka käyttörajat eivät ylittyisi.”

Kymenlaakson Kylät ry. selvittää käyttörajan, jonka sisällä kartat ovat ilmaisia. Jos raja tuntuisi ylittyvän Niin Näkyvät Kylät -hanke ottaa osaa karttakustannukseen resurssien sallimissa rajoissa.  Tällaiset yllätykset valitettavasti kuuluvat nykyiseen digimaailmaan.

Tsemppiä kaikille kylätoimijoille toivottelee Leena Borg, Näky -hankkeen vetäjä.