Avoimet Kylät -päivä 8.6.2019

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä tarjoaa jälleen tapahtumia kylissä ympäri Suomen lauantaina 8.6.2019!

Päivän aikana järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon. Kylätapahtumat ovat esim. kyläyhdistysten kirpputoreja, kahviloita, soutelua, opastettuja luontokierroksia, lintubongausta, Kylärallia, yhteisen kyläpoppanan kudontaa, musiikkiesityksiä, museokierroksia… Jokaisella kylällä on ne omat juttunsa, joita haluaa esitellä. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja pääosin maksuttomia.

Ideana on, että kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Tapahtuman ei tarvitse olla suuren suurta juhlaa vaan yhdessä tekemisen meininkiä omilla resursseilla ja kylän omaleimaisuutta esitellen. Päivän laajemmasta koordinoinnista ja tiedottamisesta vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset ja Suomen Kylät ry.

Kymenlaakson Kylät ry koordinoi tapahtumapäivää kokoamalla tapahtumat yhteiselle karttapohjalle verkkoon ja tiedottamalla yleisesti tapahtumapäivästä mahdollisimman laajalle kuulijakunnalle. Kaikki ilmoitetut kylätapahtumat lisätään www.avoimetkylat.fi sivustolle omalle karttapohjalle. Kylien tapahtumatiedotuksen tueksi www.avoimetkylat.fi -sivustolla on juliste- ja tiedotepohjia, joita kylät voivat vapaasti hyödyntää. Kymenlaakson Kylät ry:n toimistolle voi myös tulla tulostamaan ja laminoimaan tapahtumajulisteita.

Kaikki kylät ja tahot, jotka tahtovat liittyä osaksi tapahtumapäivää, ilmoitattehan tapahtumanne viimeistään 30.4.2019 alla olevan linkin kautta.

Ilmoita tapahtuma: https://goo.gl/forms/cNQUlA6epX9jb7c62

Mikäli linkki ei avaudu, voit ilmoittaa tapahtuman sähköpostitse toimisto(at)kymenkylat.fi
(Kylä, Kunta, Lyhyt tapahtumakuvaus, Tapahtumapaikka, Tarkka osoite, Tapahtuma-aika, Järjestävä taho, Yhteyshenkilö, Yhteyshenkilön puh., Kotisivujen osoite. Varmistattehan, että ilmoituksessa on kaikki pyydetty tieto ja että tiedot ovat varmasti oikein. Esimerkiksi tarkkojen osoitetietojen puutteellisuus aiheuttaa sen, ettei tapahtuma näy karttapohjalla ollenkaan. Ilmoittamanne tiedot kopioidaan sellaisenaan tapahtumalistalle nettiin eli älkää laittako ilmoitukseen sellaista tietoa, jota ette halua päätyvän kaikkien nähtäväksi. Ilmoituksia voi kyllä tarvittaessa täydentää ja tarkentaa myöhemmin, mutta koitetaan saada kerralla tiedot oikein nettiin.)