Kylärallia tyylillä, taidolla ja taktikoiden

Kyläralli-tapahtuma järjestetään lauantaina 8.6.2019 samanaikaisesti kolmen maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla. Kyseessä on uudenlainen tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä kylillä leikkimielisen kisan lomassa.

Tätä rallia ei voiteta vauhdilla vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Leikkimielisessä kisassa kierretään kyliä suorittaen erikoiskokeita ja nauttien kylien oheisohjelmasta. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, ja soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja harrastusporukoille.

Kylien erikoiskokeet eli tehtäväpisteet ovat kaikille soveltuvia toiminnallisia tai tietovisapohjaisia tehtäviä. Kisaan osallistutaan autokunnittain ja joukkueessa voi olla niin monta jäsentä, kun laki sallii autoon matkustajia. Joukkueet voivat kiertää tehtäväpisteet vapaavalintaisessa järjestyksessä eikä kaikkia erikoiskokeita ole pakko käydä suorittamassa. Kovakuntoisimmat voivatkin siis hypätä pyörän selkään, ja käydä suorittamassa haluamansa määrän erikoiskokeita pyörällä polkien.

Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta reitillä ja rekisteröi suorituspisteet. Lisäpisteitä jaetaan myös tyylistä eli yhteensopivat tiimiasut on hyvä keino nostattaa tiimihenkeä ja ansaita muutama extrapiste.

Tehtäväpisteiden ympärille on kehitetty oheisohjelmaa, joten tehtäväsuorituksen jälkeen kylälle voi jäädä turisemaan ja nauttimaan Avoimet Kylät-päivän muusta ohjelmasta. Rallireitin varrelta löytyy myös ruokailu- ja kahvittelumahdollisuus.

Kyläralli-tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Kymenlaakson Iitissä, Päijät-Hämeen kylillä sekä Uudellamaalla Vihti-Karkkila alueella. Kylärallien aikataulu ja ohjelma vaihtelevat alueittain. Tarkemmat rallitiedot julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla osoitteesta www.kylaralli.fi

ALUEIDEN VÄLINEN YHTEISPONNISTUS

Kyläralli-hanke on Kymenlaakson Kylät ry:n, Päijänne-Leader ry:n ja Uudenmaan Kylät ry:n toteuttama hanke. Hankkeessa pilotoidaan Kyläralli-tapahtumakokonaisuus Avoimet Kylät-päivänä sekä tuotetaan kaksikielinen Kyläralli-käsikirja, jonka avulla ralli voidaan järjestää jatkossa laajemmallakin alueella ilman, että taustalla toimii suurempaa vastuuorganisaatiota. Hanketta rahoittaa Leader Pohjois-Kymen Kasvu ja hankkeen julkinen tuki on 39 667,25 euroa.

Lisätiedot

Kymenlaakson Kylät ry
Elina Seppänen, elina.seppanen@kymenkylat.fi, p. 040 184 3576

Päijänne-Leader ry
Henna Pirkonen, henna.pirkonen@paijanne-leader.fi, p. 044 712 4208

Uudenmaan Kylät ry
Anu Nilsson, kylaasiamies@uudenmaankylat.fi, p. 050 5249 189