Avoimet Kylät 13.6.2020 tapahtumahaku on käynnissä

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä tarjoaa jälleen tapahtumia kylissä ympäri Suomen. Viime vuonna teemapäivä keräsi 639 kylätapahtumaa ja yli 100 000 kävijää ympäri Suomen kylien, pistetäänkö tänä vuonna paremmaksi?

Päivän aikana järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon. Kylätapahtumat voivat olla esim. kyläyhdistysten kirpputoreja, kahviloita, soutelua, opastettuja luontokierroksia, lintubongausta, Kylärallia, kyläpoppanan kudontaa, musiikkiesityksiä, museokierroksia… Tapahtuman ei tarvitse olla suuren suurta juhlaa vaan yhdessä tekemisen meininkiä omilla resursseilla ja kylän omaleimaisuutta esitellen. Mukaan voi ilmoittaa minkä vain kylätapahtuman tai vaikkapa kunnostustalkoot. Pääasia, että tapahtumat kerätään kootusti yhteiseen tiedotukseen ja kylille saadaan positiivista pöhinää 13.6.2020.

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat yhdessä. Päivän laajemmasta koordinoinnista ja tiedottamisesta vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset ja Suomen Kylät ry.

Kaikki ilmoitetut kylätapahtumat lisätään www.avoimetkylat.fi sivustolle omalle karttapohjalle. Kylien tapahtumatiedotuksen tueksi www.avoimetkylat.fi -sivustolla on juliste- ja tiedotepohjia, joita kylät voivat vapaasti hyödyntää.

Kaikki kylät ja tahot, jotka tahtovat liittyä osaksi tapahtumapäivää, ilmoitattehan tapahtumanne meille mahdollisimman pian, mutta viimeistään 26.4.2020 osoitteessa www.kymenlaaksonkylat.fi

Ilmoita tapahtuma: https://forms.gle/QA6KYzondFZZ2ofP6

Suunnitteilla on myös Kylähullun bussiretki Etelä-Kymenlaakson kylille Avoimet Kylät -päivänä 13.6., joten kuulemme mielellämme hyvissä ajoin, mikäli kylänne on aikeissa järjestää tapahtumaa, johon voisimme tuoda bussilastillisen vieraita.

Kymenlaakson kylien tapahtumien kokoamisesta vastaa Kymenlaakson Kylät ry: toimisto@kymenlaaksonkylat.fi, p. 040 184 3576/Elina

www.avoimetkylat.fi
#avoimetkylät #kymenlaaksonkylat