Kyky kouluttaa kylätoimijoita

Kymenlaakson Kylät ry järjestää koulutusviikonlopun yhdistystoimijoille maaliskuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.3.2020 Nuorisokeskus Anjalassa.

Lauantaina 28.3. tutustutaan yhdistystoiminnan perusteisiin ja talouden hoitamiseen, sunnuntaina 29.3. saadaan vinkkejä tiedotteiden, lehtijuttujen ja uutisten kirjoittamiseen. Viikonlopun päättää hätäEA-koulutus. Koulutus pidetään tunnelmallisessa ympäristökoulu Reginassa, joka on erillinen rakennus Nuorisokeskus Anjalan pihapiirissä osoitteessa Ankkapurhantie 15, 46910 Anjala. Ensiapukoulutukseen siirrymme Nuorisokeskuksen liikuntasaliin.

Koulutus on kaikille avoin ja maksuton sisältäen aamukahvin ja lounaan. Ensisijaisesti koulutukseen toivotaan kyläyhdistystoimijoita eri puolilta Kymenlaaksoa. Koulutukseen voidaan ottaa maksimissaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Alla on esiteltynä koulutuksen tarkempi sisältö. Osallistujat voivat ilmoittautua joko yhteen tai vaikka kaikkiin osioihin itsensä kouluttamistarpeen mukaisesti.

LA 28.3.2020
Osio I: Yhdistystoiminnan perusteet
-osiossa tutustutaan yhdistyksen johtamiseen, kokouskäytäntöihin, sääntöihin, tavoitteiden asettamiseen, suunnitelmalliseen viestintään, vapaaehtoistyöhön ja vapaaehtoisten motivointiin ja rekrytointiin.
Osio II: Yhdistyksen talous -osiossa kerrotaan johtajien vastuusta, kurkistetaan kirjanpitoon ja tilinpäätökseen, tutustutaan talouden suunnitteluun ja avustusten hakemiseen sekä jäsenrekisterin ylläpitoon.

Koulutukset ovat toiminnallisia ja osallistavia, jotta viesti menisi mahdollisimman hyvin perille ja koulutuksesta olisi mahdollisimman paljon käytännön hyötyä yhdistystoimijoille. Koulutuksissa tehdään kohdeyhdistyksille koulutusaiheen mukaisia suunnitelmia, mikäli aika siihen antaa myöten. Kouluttajana toimii DI Elina Toimela, jolla on vuosikymmenien kokemus yhdistystoiminnasta.

SU 29.3.2020
Osio III: Kahdessa tunnissa kansalaistoimittajaksi
-osiossa käydään läpi lehtijutun ja uutisen rakennetta printissä ja verkossa, lisäksi käsitellään journalistin eettisiä ohjeita ja tekijänoikeuksia sekä keskustellaan siitä, mitä saa kuvata ja mitä julkaista. Myös hyvän lehtikuvan ottamista harjoitellaan käytännössä pienen teoriaopastuksen jälkeen. Kouluttajana Tuomo Mannonen, Kalansilmä Oy.
Osio IIII: Hätä EA-koulutus
Koulutusviikonlopun päättää Mehiläinen Oy:n järjestäm EA-koulutus. Kouluttajana toimii työterveyshoitaja Anni Sihvo.

Huomioittehan, että sitovat ilmoittautumiset pyydetään jo 6.3.2020 mennessä: https://forms.gle/yYVrK9mx1xYmQD276
Ilmoittautumislomake verkossa: https://kymenlaaksonkylat.fi/koulutukset/
Lisätiedot: Kirsi, puh 040 373 2101.

 

 

Kyky kouluttaa yhdistystoimijoita