ETELÄN Tiekunnat tähän päivään -hankke starttaa!!!

Leader Sepran rahoittama ETELÄN Tiekunnat tähän päivään -hanke aloittaa tiekuntien koulutuswebinaarit 3.12.2020.

KOULUTUS

Kaikki hankkeen koulutukset ovat suunnattu Etelä-Kymenlaakson tiekuntien toimijoille, osakkaille ja muille kiinnostuneille. Joulukuussa alkava koulutus on kaikkiaan neljän illan mittainen ja kaikki illat toteutetaan webinaareina Teams-yhteydellä. Koulutukset ovat 3.12., 10.12., 7.1. ja 14.1 eli aina torstaisin. Koulutus alkaa klo 17 ja loppuu n.klo 19.30. Yhteys avataan n. klo 16.40, jotta kaikki olisi valmista aloitukseen klo 17. Koulutukseen osallistuaksesi tarvitset  nettiyhteyden  sekä tietokoneen, jossa on mikrofoni ja kamera. Mikäli tarvitset apua laitteiden ja ohjelmien kanssa, niin autan mielelläni erikseen sovittavana ajankohtana.
Koulutuksessa pyritään siihen, että  jokainen saisi kysymyksiinsä vastauksen, ryhmässä syntyisi keskustelua, jokainen oppisi jotain uutta ja saisi ryhmästä vertaistukea. Ryhmäkoot pidetään pienenä juuri tämän vuoksi.

AIHEET

Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia aiheita; vuosikokousasiat kutsusta pöytäkirjanotteeseen, laskutus, yksiköinti, sähköinen maailma tiekunnassa, GDPR, Digiroad, avustukset ja Suomi.fi.  Lisäksi mietitään tiekunnan asioiden hoitamista ammattimaisesti/ yrittäjänä sekä tutustutaan hankekumppanin toimintaan ja heidän tarjoamiin palveluihin. Nämä neljä iltaa ovat ns. tiekunnan perusasioiden läpikäyntiä uuden lain vaatimalla tavalla. Koulutus sopii siis vuosia toimineelle konkarille kuin uudelle tulokkaalle.
Erillistä, tämän koulutuspaketin ulkopuolelta, lisäkoulutusta on luvassa ainakin yksiköinnistä ja sähköisistä yhteyksistä tiekunnassa. Nämä koulutukset järjestetään helmikuun aikana ja niihin on erillinen ilmoittautuminen.

RETKI

Mikäli koronatilanne sallii, teemme keväällä/kesällä retken muutamalle yksityistielle missä on perusparannushanke tai vastaava meneillään tai tulossa. Varmistaaksemme toteutumisen edes jollain varmuudella liikumme kohteisiin omilla autoilla ja omin eväin. Tämä selviää tarkemmin kevään aikana.

HINTA

Neljän illan koulutuspaketin hinta on 60€/osallistuja. Sis. webinaarikoulutuksen, sähköiset materiaalit sekä mahdollisesti toteutuvan retken. Koulutuspaketin ostajalla on mahdollisuus osallistua samaan hintaan myös lisäkoulutuksiin yksiköinnistä ja sähköisistä yhteyksistä tiekunnassa.

Koulutuksessa hyödynnetään mm. Suomen Tieyhdistyksen julkaisua Yksityisteiden hallinto 2019. Kirja ei ole pakollinen hankinta kurssia varten, mutta suosittelen teosta lämpimästi kaikille jotka ovat yksityisteiden ja niihin liittyvän hallinnon kanssa tekemisissä. Koulutukseen osallistujille on varattuna kirjoja tietty määrä ostettavaksi, niistä lisätietoja projektipäälliköltä.

ILMOITTAUTUMINEN

Hankkeen ilmoittautumislinkki aukeaa vk 47 aikana. Linkin löydät tästä  https://forms.gle/EYMWR4w1CxBo51Tg9 , etusivultamme sekä fb-sivuiltamme. Ilmoittautumiset 1.12.20 mennessä!

KOULUTTAJA

Kouluttajana ja hankkeen projektipäällikkönä toimii allekirjoittanut, TIKO tieisännöitsijä Tanja Mynttinen Kymenlaakson Kylistä.

 

Tervetuloa koulutukseen mukaan!

 

Terveisin,

Tanja Mynttinen
projektipäällikkö
ETELÄN Tiekunnat tähän päivään- hanke

044 297 7738
tanja.mynttinen@kymenlaaksonkylat.fi