Avoimet Kylät tapahtuma järjestetään verkossa 12. kesäkuuta – Teemana maallemuutto ja lähimatkailu

Avoimet Kylät -päivä järjestetään verkossa 12. kesäkuuta. Tällä kertaa tapahtumassa huomioidaan käynnissä oleva maallemuuttobuumi ja yhtenä teemana on maallemuutto. Ensimmäistä kertaa myös kunnat otetaan mukaan tapahtumaan!

Kylät ja kunnat voivat osallistua tapahtumaan linkkaamalla tapahtumaan tonttikampanjan, asumiskokeilun tai kyläkummin yhteystiedot. Kylät ja kunnat voivat myös julkaista maallemuuttoon innostavia esittelyvideoita, matkailusivustojaan, retkikohteita tai kylien nähtävyyksiä.  Osallistumiskynnys yritetään pitää poikkeuksellisen matalana. Kylät voivat julkaista esimerkiksi kuvagallerian, kylätarinan, kolumnin, podcastin, esittelyvideon, ulkoilureitin tai kylien retkeilykohteita. Kunhan sisältö on verkossa, se riittää! Kylät ja kunnat julkaisevat sisällön omille verkkosivuilleen ja somekanavilleen, jotka lisätään linkkeinä tapahtumaan.

Päivän tavoitteena on kerätä näkyvyyttä kylille yhteisellä tapahtumalla ja tapahtumatunnisteilla. Sosiaalisessa mediassa julkaistavissa materiaaleissa käytetään tunnisteita #avoimetkylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan. Ilmoittautuminen tapahtuu maakunnallisten kyläyhdistysten kautta toukokuussa.

–  Kylät lähtivät viime vuonna upeasti mukaan Avoimet Kylät -päivään, joka toteutettiin ensimmäistä kertaa verkossa. Tänä vuonna päätettiin hyödyntää maallemuuton buumi ja otettiin mukaan myös kunnat, sillä kunnat ovat tärkeässä roolissa maallemuutossa. Nyt tavoitteena on innostaa kaikkien aikojen suurin osallistujamäärä tapahtumaan, sillä osallistumiskynnys on poikkeuksellisen matala, kertoo Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

Päivän yhtenä teemana on lähimatkailu, jossa hyödynnetään somessa tunnistetta #TeeSeKylillä. Tarkoituksena on esitellä kylien upeita ulkoilu- ja lähimatkailukohteita, jotta ihmiset löytävät paremmin kylille retkeilemään. Tapahtumapäivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien julkaisemiin sisältöihin.

Tarkoituksena on, että päivään tuotettu sisältö toimii samalla kylien markkinointimateriaalina koko kesän ajan. Toivomme, että verkkomateriaali ohjaa ihmisiä vierailemaan kylien lähimatkailukohteissa omatoimisesti.

Suomen Kylät ry toteuttaa Avoimet Kylät verkossa päivän yhteistyössä Päivittäistavarakauppa ry:n Kyläkauppapäivän kanssa. Kyläkauppapäivä-tapahtuma muistuttaa laajan palveluverkoston merkityksestä. Kyläkauppapäivän kyläkaupat julkaistaan samalla karttapohjalla tapahtumapäivänä.

Lisätiedot ilmoittautumiset

www.kymenlaaksonkylat.fi/avoimet-kylat/