Turvallisuus osana hyvinvointia – paikallisyhteisöt sen mahdollistajina -webinaari 8.10 klo 12-16

Kokonaisturvallisuuden yhteistyömallia toteutetaan monien kansallisten strategioiden, tavoiteohjelmien  ja periaatepäätösten kautta. Miten ne käytännössä toteutuvat kunta- ja kuntalaistasolla? Mitä mahdollisuuksia meillä on käytännössä toteuttaa ideologiaa ”turvallisuus kuuluu kaikille”? Paikallisyhteisöjen rooli hyvinvoinnin ja elinvoimaisuuden ja siten myös turvallisuuden edistäjinä – mikä se on ja mikä se voisi olla? Miten saadaan ketju kuntoon perille asti rakentaen sitä molemmista päistä lähtien – kuntatasolta paikallisyhteisöjen suuntaan, mutta myös paikallisyhteisöistä kunnan ja viranomaisten suuntaan?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan lokakuussa, kun turvallisuusalan valtakunnalliset nimet kokoontuvat keskustelemaan aiheesta Suomen Kylien järjestämässä webinaarissa. Alustajiksi ja panelisteiksi ovat lupautuneet Ville Anttila – Huoltovarmuuskeskus, Ari Evwaraye – Sisäministeriö, Tuula Kekki – SPEK, Ritva Kiiski – Kotkan kaupunki, Ari Korhonen – Kuntaliitto, Jari Lepistö – Sisäministeriö ja Petri Rinne – Suomen Kylät.

Ohjelma tarkentuu kesän aikana, mutta varatkaa jo nyt aika kalentereihin. Voitte myös vielä vaikuttaa tilaisuuden sisältöön. Kertokaa millaisia aiheita haluaisitte webinaarin teeman puitteissa käsiteltävän paneelikeskustelun yhteydessä. Kokoamme elokuun loppuun mennessä saadun palautteenne pohjalla aiheet lopullista ohjelmaa varten.

Voit halutessasi ilmoittautua saman tien mukaan osallistujaksi:  https://forms.office.com/r/AvRWhaUdKd

Seminaarin taustalla on Kyläturvallisuus 2025 – Trygga byar 2025 -hanke, jonka yhteydessä kehitetään paikallisyhteisöjen ja kansalaisten turvallisuusosaamista ja resursseja siten, että ne voidaan kytkeä tehokkaammin osaksi alueellista ja paikallista turvallisuustyötä ja yhteistyöverkostoja.

Lisätietoja hankkeesta ja webinaarista: Pekka Rintala I Projektipäällikkö I Kyläturvallisuus 2025 – Trygga byar 2025 -hanke 0400 511 624 I https://suomenkylat.fi/kylaturvallisuus-2025/