Kymenlaakson Kylät ry:n hallitukseen seitsemän uutta kylätoimijaa

Kymenlaakson Kylät ry:n syyskokous marraskuun viimeisenä päivänä on valinnut uuden hallituksen, joka koostuu puheenjohtajan lisäksi 15 jäsenestä. Näistä peräti seitsemän on uusia kylien edustajia. Myös Suomen Kylät ry:n nuorisojaostossa Kymenlaakson edustajana toimiva kouvolalainen Meea Niemelä on Kymenlaakson Kylät ry:n hallituksessa mukana. Näin saadaan viesti kulkemaan tehokkaammin puolin ja toisin.

Kymenlaakson kylät ry:n hallitus 1.1.2022 alkaen: pj Sami Porkka, Kouvola; varsinaiset jäsenet: Timo Riihelä, Miehikkälä; Jarmo Tähtinen, Iitti; Keijo Kouvonen, Kouvola; Mervi Visuri, Hamina; Julia Koppinen, Kouvola; Matti Seppälä, Hamina; Antti Pajari, Kotka; Tarja Koskinen, Pyhtää; Jarkko Niemelä, Kouvola, sekä varajäsenet: Meea Niemelä, Kouvola; Tuomo Uutela, Hamina; Pauliina Sakki, Pyhtää; Jarno Leinonen, Kouvola; Mia Ylä-Outinen, Kouvola; Satu Suni, Pyhtää.

Vuosi 2022 on toimintasuunnitelman mukaisesti työntäyteinen. Kymenlaakson kylät ry koordinoi syksyllä Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä -tapahtumaa, joka järjestetään kuudessa maakunnassa samanaikaisesti. Kutsumme kaikki kylät ja toimivat mukaan tapahtumaviikon järjestämiseen. Kylissä toteutetaan jo nyt kestävää arkea tukevia toimia, ja tapahtumaviikon tavoitteena onkin nostaa esille hyviä esimerkkejä käytännön toimista maaseudulta.

Kyläturvallisuus-teemaa nostetaan esille niin tapahtumien kuin tempausten myötä. Vetoapua saadaan kattojärjestöltämme Suomen Kylät ry:ltä, joka parhaillaan toteuttaa Kyläturvallisuus2025 -hanketta. Tavoitteena on selkeyttää paikallistoimijoiden roolia turvallisuuden näkökulmasta ja tarjota kylille eväitä turvallisuuden ja turvallisuuden tunteen lisäämiseksi.

Vuoden kymenlaaksolainen kylä 2022, kylätoiminnan tiennäyttäjä ja maaseututoimija on myös etsinnässä, ehdotuksia otetaan vastaan 31.1.2022 asti. Myös perinteinen Avoimet Kylät -päivä järjestetään 11.6.2022 ja Kymijokipäivää juhlitaan 6.8.2022. Lisätietoa kaikesta toiminnasta löytyy verkkovisuiltamme www.kymenlaaksonkylat.fi sekä somesta #kymenlaaksonkylät.

Syyskokous vahvisti toimintasuunnitelman 2022 ja Maakunnallisen kylien kehittämisohjelman vuosille 2021-2027:
Maakunnallinen kylien kehittämisohjelma 21-27
– Toimintasuunnitelma vuodelle 2022

Kymenlaakson kylät ry on maakunnallinen kylien yhteenliittymä, joita on Suomessa 19 kpl. Toimimme Kymenlaakson alueella kylä- ja asukastoiminnan yhteisten etujen valvojana ja kehittäjänä. Jäsenistöömme kuuluu noin 75 alueen kyläyhdistystä ja kuntaa. Kattojärjestönämme toimii Suomen Kylät ry, joka toimii noin 4000 kyläyhdistyksen puolestapuhujana.