20 vuotta sitten aloitettu Kimolan kyläkirjahanke on saatu päätökseen!

Kyläyhteisöt taltioivat ja tuottavat arvokasta tietoa alueen historiasta nykypäivään. 20 vuotta sitten aloitettu Kimolan kyläkirjahanke on saatu päätökseen!

Vuonna 2017 Kimolan kyläyhdistys valitsi joukostaan toimikunnan, jonka tavoitteena oli saattaa loppuun jo 20 vuotta aiemmin aloitettu kyläkirjahanke. Tuolloin oli haastateltu kylän vanhuksia ja haastattelut oli tallennettu c-kaseteille. Historiaa, muisteluita, luonnon ominaispiirteitä, elämää työn touhussa ja vapaa-ajalla, lähimenneisyyttä ja viittauksia nykyaikaan, siitä kaikesta on kyläkirja sommiteltu. Kirjassa kerrotaan muun muassa vastikään valmistuneen uuden veneilyreitin, Kimolan kanavan syntyvaiheista ja aina 1700-luvulle asti ulottuvasta historiasta.

Neliväriteoksen on toimittanut Eeva Ilonoja ja suunnitellut sekä taittanut Karoliina Ilonoja. Kansikuva on Laura Tulokkaan. Kirjassa on noin 300 kuvaa; valokuvia, karttoja ja kuvituksia. Kovakantisessa kirjassa on n. 280 sivua ja sen on painanut Otavan kirjapaino Oy, Keuruu.

Kirjan toteuttamista ja valmistumista ovat tukeneet Jaalan kotiseutusäätiö ja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö kyläyhdistyksen omien varojen lisäksi. Kirjan myynti hoidetaan Kimolan kyläyhdistyksen hallituksen jäsenien kautta, yhteydenotot kimolankylayhdistys(at)gmail.com. Kirja on myynnissä myös Jaalan kädentaitajien puodissa. Kirjan myyntihinta on 35 €/kpl.

Kirja on herättänyt kiinnostusta laajasti ja kirjaa onkin myyty jo n. 250 kpl.

Kimolan kyläyhdistys ry
kimolankylayhdistys(at)gmail.com
www.kimola.net
facebook.com/groups/kimola

Kirjoittanut: Kimolan kyläyhdistys ry
Kuva: kimola.net