Sippolan kylälle kunniamaininta valtakunnallisessa Suomen Vuoden kylä -kilpailussa. 

Sippola on noin 740 asukkaan elinvoimainen ja palveleva kylä. Kyläläiset ovat talkootyöllä ja Leader-hankkeilla kunnostaneet mm. vanhan koulun kylätaloksi, uimapaikan laiturin sekä kylätorialueen ja siellä sijaitsevan kahvilarakennus Osuman. Valintaraati toteaa, että Sippola on aktiivinen kylä, joka kehittää, osallistuu ja vaikuttaa tavoitteena viihtyisä ja elinvoimainen kylä palveluineen. Sippolassa huolehditaan toinen toisista ja asukkaat kokevat Sippolan turvalliseksi paikaksi asua. Kylällä on pitkät perinteet yhdistystoiminnassa sekä monenlaisten tapahtumien järjestämisessä.

– Valtakunnallinen tunnustus tuntuu todella hienolta, koska kylän elinvoimaisuuden ja kyläläisten viihtyvyyden eteen on tehty vuosien ajan määrätietoisesti töitä. Tästä työstä kiitos kuuluu kyläyhdistyksen lisäksi kaikille sippolalaisille, vapaaehtoisille, talkoolaisille, yhdistystoimijoille, paikallisille yrittäjille sekä yhteistyökumppaneille. Yhdessä teemme jatkossakin entistä paremman kylän meille kaikille, muotoilee kyläaktiivi Minna Mänttäri.

Suomen Vuoden kyläksi valittiin 190 asukkaan Koittila Etelä-Savosta. Valintaraati jakoi kaksi kunniamainintaa erittäin ansioituneille kylille. Kunniamaininnan saivat Kymenlaakson Kouvolassa sijaitseva Sippolan kylä sekä Keski-Suomessa Jämsässä sijaitseva Suinulan kylä.

Suomen Vuoden kylä valitaan maakunnallisten vuoden kylien joukosta. Sippola on valittu Kymenlaakson Vuoden kyläksi maakuntaliiton, Kymenlaakson Kylät ry:n ja alueen Leader-ryhmien toimesta vuonna 2022.

Onnittelut aktiivisesta työstä oman kylän ja koko Kouvolan elinvoiman edistämiseksi!