Harjoittelijan blogi

Tällä sivulla voit lukea KSAOn matkailupuolen harjoittelija Sennin tekemisistä ja kokemuksista työssäoppimisjaksolla 23.4.-20.6.2019. Ensimmäisen työpäivän tunnelmia pääset lukemaan tästä linkistä.

24.2.2019
Päiväni Helsingissä

Minulle tarjoutui mahtava mahdollisuus lähteä pienen työporukan mukana Helsinkiin eräänlaisen uuden hankkeen ensimmäiseen info tilaisuuteen.  Hanke sai nimekseen Mestarit ja kisasällit ja sen tavoitteena on siis saada lapset, nuoret ja ikäihmiset kohtaamaan kulttuurin äärellä.

Päivä starttasi heti aamusta Kouvolan rautatieasemalta, jossa sovimme tapaavamme porukalla ennen junan lähtöä. Helsinkiin päästyämme suuntasimme ensimmäisenä luonnontieteelliseen museoon, sillä meillä oli muutama tunti ylimääräistä aikaa ennen tilaisuuden alkua. Yllätyin itsekin siitä, kuinka mielenkiintoinen museo oli minun silmissäni ja kuinka nopeasti aika meni siellä kierrellessä. Päätimme yhteistuumin mennä vielä lounastamaan Fafa’s nimiseen ruokapaikkaan koko porukalla, sillä aikaa oli vielä reilu tunti ennen tilaisuuden alkua. Oli muuten todella hyvää ja kannatti kokeilla!

Syömisen jälkeen siirryimme takaisin luonnontieteelliseen museoon, jonka salissa tapahtuma järjestettiin. Meille jaettiin ensimmäisenä nimilaput ja siirryimme istumaan. Sen jälkeen kerrottiin hankkeesta ja muutama ihminen piti puheen. Puheiden jälkeen oli breikki ja kahvit. Tauon jälkeen meidät jaettiin nimikylteissä olevien värikoodien mukaan ryhmiin, joiden kanssa oli tarkoitus kiertää työpajoja, joissa ideoitiin ja keskusteltiin.

Tapahtuma loppui viiden aikoihin, jonka jälkeen lähdimme takaisin rautatieasemalle ja sieltä junalla Kouvolaan. Kokonaisuudessaan päivä oli todella kiva. Sain tutustua uusiin ihmisiin, opin paljon uutta ja avautui aivan uusia näkökulmia moniin asioihin.