< Kaikki kyläesitteet

Kyläesittely: Selänpää

Perinteikäs vireä maaseudun kylä

http://www.valkealankylat.fi/selanpaa/

Kylämme on maisemaltaan rikas. Pieni Salpausselkä katkeaa Selänpään kohdalla ja jatkuu kylän läpi pienempinä harjanteina, jotka luovat maisemallista vaihtelua. Harjanteet erottavat kylän viljavan eteläosan pohjoisen järvi- ja metsärikkaasta osasta. Selänpää on 435 asukkaan kylä, joista alle 16 vuotiaita on 76 ja kyläläisten keski-ikä on 44 vuotta. Kylältä löytyy aktiivisia seuroja ja yhdistyksiä, sekä lukuisia yrityksiä. Selänpään kylä sijaitsee 14 kilometriä Valkealan kirkonkylästä pohjoiseen. Matkaa Kouvolaan on 26 km, Kuusankoskelle 23 km ja Helsinkiin 160 km.

Nähtävää ja koettavaa

Selänpäässä on 1889 valmistunut rautatieasema. Selänpään Asemayhdistys ry hankki omistukseensa asemakiinteistön puistoalueineen vuonna 2009. Asemarakennus ja puistossa oleva kellari on kunnostettu. Pääsääntöisin kesäaikaan asemalla järjestetään mm. konsertteja, näyttelyitä, kokouksia ja perhejuhlia. Lisäksi syyskaudella on jo perinteeksi tulleet mikkomarkkinat ja joulun avaus.

Luonto ja ympäristö

Selänpään kankaan upea suppamaasto tarjoaa mahtavat mahdollisuudet ulkoiluun, marjastukseen ja sienestykseen.

Kylätalo

Aseman ohella kylätalona toimii nuorisoseurantalo, jonka ympäristöstä löytyy monenlaisia liikuntamahdollisuuksia. Pihassa on urheilukenttä ja vierestä löytyy frisbeegolfrata sekä valaistu pururata. Nuorisoseurantalo on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin.

Kylän palvelut

Kylässä on pieni idyllinen Muumilaakson päiväkoti. Kylällä on lukuisia yrityksiä ja yrittäjiä; hierojia, koneurakoitsijoita sekä rakennus-, majoitus ja kuljetuspalveluita. Kylällä on n. 40 maatilaa, jotka tarjoavat mm. lampaanlihaa ja taljoja, ratsastuksen opetusta sekä luomunaudanlihaa. Lisää Selänpään kylän palveluista voit lukea osoitteessa www.valkealankylat.fi/selanpaa

Yleinen info

Selänpäässä toimii aktiivisesti eri seuroja, nuorisoseura, urheiluseura Jäykät, Martat, Asemayhdistys, Vpk ja kaksi metsästysseuraa. Kylältä löytyy myös ampumarata. Selänpään lentokenttää ylläpitää Kouvolan seudun Ilmailuyhdistys ry.

Asuminen

Talouksia on n. 200, joidenka keskikoko on 2,2 asukasta. Kesäasukkaita on kylämme alueella runsaasti, kesämökkejä on yli 300. Tonttiasiamies, Markku Ahola, 0400501386.

< Kaikki kyläesitteet