Kyläesittely: Teuroinen – Detroit City

Teuroinen, meidän kotikylämme.

https://teuroinen.fi

Teuroisten kylä sijaitsee maaseudun rauhassa hyvien kulkuyhteyksien varrella aivan 6-tien kupeessa. Matkaa Kouvolan keskustaan on noin 25 km, Helsinkiin vain noin tunnin ajomatka. Lähimmät kaupat, koulut ja palvelut sijaitsevat alle 15 km:n etäisyydellä Elimäellä ja Korialla. Asukkaita Teuroisissa on noin 250. Nuoria lapsiperheitä on paluumuuttanut kyläämme. Hevosharrastus ja -yrittäjyys antaa vahvan leiman kylällemme.

Nähtävää ja koettavaa

Teuroisten vetonauloja ovat mm. Kylätalo palveluineen, "uimastadion", hyvin hoidettu tiestö, urheilukenttä, jossa pukuhuone/wc, grillikatos, sekä vireä seuratoiminta ja välitön ystävällinen suhtautuminen uusiin tulokkaisiin. Unohtamatta Teuroisten kauniin idyllistä luontoa.

Luonto ja ympäristö

Teuroisissa on monipuoliset retkeily-, sienestys- ja marjastusmaastot. Suunnistuskisojakin on järjestetty. Kylästämme löytyy myös uimapaikka, varustettuna sauna/pukuhuone rakennuksella.
Metsästysseuroja toimii alueella kaksi. Teuroinen on luonnoltaan peltoaukeiden ja metsäalueiden yhdistelmä.

Kylätalo

Kylätalon rakennuksia alettiin remontoida 2000-luvun alkupuolella. Rakennuksia ja tiloja on remontoitu jatkuvasti tarvittaessa. Rakennuksissa on kolme vuokra-asuntoa, juhla- ja kokoustilat noin 100 hengelle, jumppasali ja kutomotilat. Keittiö on nykyaikaisesti varustettu. Kylätalolla on uusi saunaosasto terasseineen. Inva-liuska. Tilat ovat vuokrattavissa. . Yht.henkilö Heli Räikkönen 050 3802745

Kylän palvelut

Elimäen liikenteen linja-auto ajaa koulupäivinä kylän läpi ja sen kyydissä on mahdollista päästä asioimaan Elimäellä ja Kouvolassa. Asioimistaksi ajaa kerran viikossa Elimäelle, johon pääsee linja-automaksun hinnalla. Kirjastoauto pysähtyy Teuroisten kylätalolla parittomien viikkojen maanantaina klo 18.15 – 18.30 ja Teuroistentien-Ropsulantien risteyksessä 18.35 – 18.50. Jumppasalissa järjestetään lasten ja aikuisten jumpat, ja on käytettävissä, kuten kutomokin . ( lisää --> teuroinen.fi )

Yleinen info

Teuroisissa toimii 9 erilaista yhdistystä, sekä 8 erilaista yritystä. Tarkemmat tiedot yhdistyksistä ja yrityksistä löytyvät teuroinen.fi kotisivustolta, Sivuilla myös muuta tietoa Teuroisten kylää koskien, mm ajankohtaiset tiedot tapahtumista ja Kylätalon varauskalenteri. Teuroisten kylällä on myös omat facebook-sivut, jossa ajankohtaista asiaa kylältä.

Asuminen

Teuroisissa asumisen perusinfra on kunnossa: Tiestö hoidettu, tontteja löytyy valmiinakin, vesi ja jätevesi osk:n kautta. Tonttiasiamies Pertti Halsola saattaa tontin tarjoajat ja tarvitsijat yhteen, kaupanteko jää heidän väliseksi. pertti.halsola@pp.inet.fi tai 040 77 46 111, myös vesiasioissa.