Avoimet Kylät -tapahtumapäivä 10.6.2017!

Kylät kutsuvat kaikki liikkeelle ja tutustumaan kylien elämään, tapahtumiin ja tempauksiin 10.6.2017. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi rysäytetään entistä näkyvämmin – tavoitteena on järjestää tapahtumaa 800 kylällä ympäri Suomen.

Avoimet Kylät –päivänä 10.6. järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä oloa ja tutustumista kylien elämänmenoon. Kymenlaaksossa järjestetään muun muassa Muurikka-pannunheiton MM-kisat, lautta-ajelua Kymijoella, kirppiksiä ja perennojen vaihtopäiviä sekä huutokauppa. Päivän aikana voi lähteä kiertelemään Salpapolun maisemiin omatoimisesti, ja jatkaa matkaa vaikka Etelä-Karjalan puolen Salpa-Action -kohteisiin. PPP-97 järjestää kovakuntoisimmille pyöräilijöille opastetun retken(70km), jonka reitti mukailee Salpapolkua. Pyöräilyretkelle on vapaaehtoinen osallistumismaksu, joka käytetään nuorten pyöräilyn tukemiseen.

Kaikki päivän tapahtumat on julkaistu karttapohjalla www.avoimetkylat.fi -sivustolla. Käy tutustumassa kohteisiin etukäteen ja tee vaikka jo valmiiksi päivän reittisuunnitelma.

BUSSIRETKI KYLILLE

Kymenlaakson Kyät ry yhteistyökumppaneineen järjestää päivän aikana neljä maksutonta bussiretkeä valittuihin kyläkohteisiin:

Retki 1. Pohjois-Kymenlaakso klo 8.15-16.00
Kvl linja-autoasema – Vuolenkoski – Raussila – Ummeljoki – Kvl linja-autoasema.

Retki 2. Etelä-Kymenlaakso n. 10.00-16.00
Kotka/Hamina linja-autoasemat – Hirvikoski – Tavastila – Kotka/Hamina linja-autoasemat (ohjelma tarkentuu lähipäivinä).

Kohteiden ohjelmaan voit tutustua TÄSTÄ. Matkalla mukana Voimateatterin Kymijoki antologian roolioppaat (retki 1) ja etelän paikallisoppaat (retki 2).

ILMOITTAUTUMINEN MAKSUTTOMILLE RETKILLE AVAUTUU TORSTAINA 18.5.2017. AVAAMME LINKIN TÄLLE SIVULLE!

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Päivän järjestämisestä, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaa Kymenlaakson Kylät ry, leader -ryhmät ja Suomen kylätoiminta ry.

Elina Seppänen
maakunnallinen Avoimet Kylät -koordinaattori
elina.seppanen(at)kymenkylat.fi
puh. 040 184 3576