Kyläralli -hanke

Tässä Kylärallikonseptin esittely videona https://www.youtube.com/watch?v=qjWl4Dv9Iho&feature=share

 

Kyläralli Iitti
Kyläralli ajettiin Iitin kylillä Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 8.6.2019. Tätä rallia ei voiteta vauhdilla, vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Leikkimielisessä kisassa kierrettin Iitin kyliä suorittaen erikoiskokeita ja nauttien kylien oheisohjelmasta. Kyläralliin  osallistutaan autokunnittain, joukkueessa voi olla niin monta jäsentä kun laki sallii autoon matkustajia. Kisa soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja harrastusporukoille.

Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta reitillä sekä rekisteröi erikoiskokeiden suorituspisteet. Tapahtumaan voi osallistua myös paperisella rallipassilla. Rallitoimikunta myöntää lisäpisteitä tyylistä eli yhteensopivat tiimiasut on hyvä keino ansaita muutama extrapiste.

Kylärallin verkkosivut www.kylaralli.fi

Alueiden välinen Kyläralli-hanke
Iitin Kyläralli oli osa alueiden välistä Kyläralli-hanketta (1.3.2019-31.12.2019). Hankkeessa kehitettiin  ja pilotoitiin Kyläralli-konsepti Kymenlaaksossa, Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä Avoimet Kylät -päivänä 8.6.2019. Kyläralli oli maakunnallisten kyläyhteenliittymien ja aktiivisten kyläläisten järjestämä tapahtumakokonaisuus, jossa osallistujat kiersivät kylien rastipisteitä autokunnittain tutustuen samalla kunkin kylän omaleimaiseen toimintaan. Hanketta rahoitti leader-ryhmät Pohjois-Kymen Kasvu, Ykkösakseli ja Päijänne-Leader.