Kyläralli

Järjestetäänkö Kyläralli?

Kyläralli on uudenlainen tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä kylillä leikkimielisen kisan lomassa. Tätä rallia ei voiteta vauhdilla vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla.

Kylärallissa kierretään kyliä suorittaen erikoiskokeita ja nauttien kylien oheisohjelmasta. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, ja soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja harrastusporukoille. Kylien erikoiskokeet eli tehtäväpisteet ovat kaikille soveltuvia toiminnallisia ja tietovisapohjaisia tehtäviä. Kisaan osallistutaan autokunnittain. Kovakuntoisimmat voivat hypätä pyörän selkään ja käydä suorittamassa haluamansa määrän erikoiskokeita pyörällä polkien.

Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta reitillä ja rekisteröi suorituspisteet. Lisäpisteitä jaetaan myös tyylistä eli yhteensopivat tiimiasut on hyvä keino nostattaa tiimihenkeä ja ansaita muutama extrapiste. Tehtäväpisteiden ympärille on kehitetty oheisohjelmaa, joten tehtäväsuorituksen jälkeen kylälle voi jäädä turisemaan ja nauttimaan päivän muusta ohjelmasta. Rallireitti kannattaa myös miettiä sen kannalta, että reitillä on mahdollisuus ihastella muitakin kylien helmiä.

Alueiden välisen Kyläralli-hankkeen (2019) tuotoksena syntyi käsikirja, joka on kaikkien kylien hyödynnettävissä. Alla käsikirja sekä suomen että ruotsinkielisenä sekä muutamia liitteitä, jotka auttavat Kylärallin järjestämisessä. Tavoitteenamme on, että kylät ympäri Suomen pystyisivät tämän materiaalin avulla järjestää Kyläralleja ilman suurempaa taustaorganisaatio, ylimääräistä vaivaa ja mahdollisimman kevyellä budjetilla. Kuulemme mielellämme mikäli joku taho alkaa järjestää Kylärallia alueellamme.

Kyläralli -käsikirja FIN
Byarally -handbok SWE
(Tulossa lisämateriaalia tapahtumajärjestäjän tueksi.)

Selailuversio Issuu.com: https://issuu.com/kymenlaaksonkylat/docs/kylaralli_kasikirja_fin_issuu

Samat materiaalit sekä tietoa ja tunnelmia Kyläralleista löytyy myös Kyläralli-tapahtuman verkkosivuilta www.kylaralli.fi.