ETELÄN tiekunnat tähän päivään

ETELÄN tiekunnat tähän päivään -hanke on suunnattu tiekuntien toimijoille ja osakkaille. Hankkeessa tavoiteena on saada tiekuntien tietotaito vastaamaan tätä päivää. Uusi yksityistielaki ja siihen tulleet muutokset, ovat monelle tiekunnalle uuden opettelun paikka. Sähköiset kokoukset, tietoturva, tulorekisteri, suomi.fi -valtuudet tuottavat jo monessa tiekunnassa päänvaivaa. Yksityisteiden kasvava korjausvelka rasittaa tiekunnissa ja rahoituksesta kaivataan kipeästi tietoa.

Kaikkiin näihin ja moneen muuhun saadaan hankkeen koulutuksissa, infoissa ja pop-up tapahtumissa tietoa.

Jalkaudu sinäkin yksityistiesi ulkopuolelle ja kysy neuvoa! Nyt sitä on tarjolla!

 

POP UP-TAPAHTUMAT KESÄLLÄ 2021

Yksityistieklinikka vierailee kesän aikana eri puolella eteläistä Kymenlaaksoa jakamassa tietoa yksityisteistä. Tule tapaamaan projektipäällikköä/tieisännöitsijää ja selvittämään vastaukset omiin kysymyksiisi. Tapahtumissa on myös myynnissä Suomen Tieyhdistyksen julkaisema Yksityisteiden hallinto 2019- kirjaa.

Tässä aikataulut Pop-up kiertueelle:

 

 

MALLITIEKUNTA

Onko teillä tiekunnan asiat jääneet retuperälle? Kuinka päästä eteenpäin? Kuka auttaisi?
Hanke tarjoaa vastauksen tähänkin, projektipäällikkö auttaa!

Muutama tiekunta Etelä-Kymenlaaksosta mahtuu vielä mukaan hankkeen Mallitiekunta-projektiin. On ongelmana sitten kokoukset, tietosuoja-asiat, kirjanpito tai yksiköinti, etsitään teille sopiva ratkaisu.  Mallitiekunta-projektiin mukaan lähtö on ilmaista ja ainoa toive jonka esitämme on, että tietoa jaetaan tarvittaessa lähitiekuntiin.

Kysy lisää projektipäälliköltä, tanja.mynttinen@kymenlaaksonkylat.fi. Laitetaan teidänkin tiekunnan asiat kuntoon!

 

KOULUTUS WEBINAARIT

Seuraavat webinaarit touko-kesäkuussa! Seuraa ilmoittelua!

Kaikki hankkeen koulutukset ovat suunnattu Etelä-Kymenlaakson tiekuntien toimijoille, osakkaille ja muille kiinnostuneille.

Koulutukseen osallistuaksesi tarvitset  nettiyhteyden  sekä tietokoneen, jossa on mikrofoni ja kamera. Mikäli tarvitset apua laitteiden ja ohjelmien kanssa, niin autan mielelläni erikseen sovittavana ajankohtana.
Koulutuksessa pyritään siihen, että  jokainen saisi kysymyksiinsä vastauksen, ryhmässä syntyisi keskustelua, jokainen oppisi jotain uutta ja saisi ryhmästä vertaistukea. Ryhmäkoot pidetään pienenä juuri tämän vuoksi.

Aiheet

Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia aiheita; vuosikokousasiat kutsusta pöytäkirjanotteeseen, laskutus, yksiköinti, sähköinen maailma tiekunnassa, GDPR, Digiroad, avustukset ja Suomi.fi.  Lisäksi mietitään tiekunnan asioiden hoitamista ammattimaisesti/ yrittäjänä sekä tutustutaan hankekumppanin toimintaan ja heidän tarjoamiin palveluihin. Nämä neljä iltaa ovat ns. tiekunnan perusasioiden läpikäyntiä uuden lain vaatimalla tavalla. Koulutus sopii siis vuosia toimineelle konkarille kuin uudelle tulokkaalle.
Erillistä, tämän koulutuspaketin ulkopuolelta, lisäkoulutusta on luvassa ainakin yksiköinnistä ja sähköisistä yhteyksistä tiekunnassa. Nämä koulutukset järjestetään helmikuun aikana ja niihin on erillinen ilmoittautuminen.

Retki

Mikäli koronatilanne sallii, teemme kesällä retken muutamalle yksityistielle missä on perusparannushanke tai vastaava meneillään tai tulossa. Varmistaaksemme toteutumisen edes jollain varmuudella liikumme kohteisiin omilla autoilla ja omin eväin. Tämä selviää tarkemmin koronarajoitusten helpottuessa.

Hinta

Neljän illan koulutuspaketin hinta on 60€/osallistuja. Sis. webinaarikoulutuksen, sähköiset materiaalit sekä mahdollisesti toteutuvan retken. Koulutuspaketin ostajalla on mahdollisuus osallistua samaan hintaan myös lisäkoulutuksiin yksiköinnistä ja sähköisistä yhteyksistä tiekunnassa.

Koulutuksessa hyödynnetään mm. Suomen Tieyhdistyksen julkaisua Yksityisteiden hallinto 2019. Kirja ei ole pakollinen hankinta kurssia varten, mutta suosittelen teosta lämpimästi kaikille jotka ovat yksityisteiden ja niihin liittyvän hallinnon kanssa tekemisissä. Koulutukseen osallistujille on varattuna kirjoja tietty määrä ostettavaksi, niistä lisätietoja projektipäälliköltä.

Ilmoittautuminen

Ei käynnissä olevaa ilmoittautumista

 

Kouluttaja

Kouluttajana ja hankkeen projektipäällikkönä toimii TIKO tieisännöitsijä Tanja Mynttinen Kymenlaakson Kylistä.

 

Tervetuloa koulutukseen mukaan!

 

Hanketerveisin,

Tanja Mynttinen
projektipäällikkö
ETELÄN Tiekunnat tähän päivään- hanke

044 297 7738
tanja.mynttinen@kymenlaaksonkylat.fi