ETELÄN tiekunnat tähän päivään

ETELÄN tiekunnat tähän päivään -hanke on suunnattu tiekuntien toimijoille ja osakkaille. Hankkeessa tavoiteena on saada tiekuntien tietotaito vastaamaan tätä päivää. Uusi yksityistielaki ja siihen tulleet muutokset, ovat monelle tiekunnalle uuden opettelun paikka. Sähköiset kokoukset, tietoturva, tulorekisteri, suomi.fi -valtuudet tuottavat jo monessa tiekunnassa päänvaivaa. Yksityisteiden kasvava korjausvelka rasittaa tiekunnissa ja rahoituksesta kaivataan kipeästi tietoa.

Kaikkiin näihin ja moneen muuhun saadaan hankkeen koulutuksissa, infoissa ja pop-up tapahtumissa tietoa.

Jalkaudu sinäkin yksityistiesi ulkopuolelle ja kysy neuvoa! Nyt sitä on tarjolla!

WEBINAARIEN MATERIAALIT LÖYDÄT TÄSTÄ:

Mökkiläiswebinari

 

 

 

 

KOULUTUSWEBINAARIT 

SYKSY 2021

 

ASIAA TIEYKSIKÖINNISTÄ TIEKUNTIEN TOIMIJOILLE- WEBINAARI

Etelän Tiekunnat tähän päivään -hanke järjestää koulutuswebinaarin tieyksiköinnistä tiekuntien toimijoille eli hoitokuntien jäsenille ja toimitsijamiehille. Koulutuksessa käydään yksiköinnin perusteita läpi Maanmittauslaitoksen ”Yksityistien tieyksiköinti” -oppaasta ja sekä tutkitaan oman tien yksiköintiä. Koulutus on maksuton!

Ensimmäisellä kerralla to 30.9. käydään perusteita läpi ja toisella kerralla to 7.10  jatketaan vielä perusteita ja tutustutaan omaan yksiköintiin. Koulutukset ovat kumpanakin iltana klo 17.30-19.30.

Ilmoittautuminen 27.9.21 mennessä!

Ilmoittautumislinkki https://forms.gle/cdkr1Xt1mnXaTAv47

 

Infoa koulutukseen osallistuville:

Koulutus on suunnattu tiekunnan toimijoille, jotka hallinnoivat ja päivittävät yksiköintiä (tai joiden pitäsi 😀 ). Oma yksiköintisi voi olla vanha tai uusi, pääasia että opit koulutuksessa tietämään miten tulkita yksiköintiä, onko se ajantasainen tai pitäisikö sille tehdä jotain.
Koulutuksessa saa ja pitää esittää niitä ”hölmöltäkin” tuntuvia kysymyksiä. Moni pyörittelee samoja asioita mielessään, joten reippaasti vaan mielessä olevat kysymykset esiin 😉 Voit halutessasi toimittaa kouluttajan sähköpostiin etukäteen oman yksiköintisi tutustuttavaksi kysymyksien kera.

Koulutuksessa käydään läpi Maanmittauslaitoksen julkaisua, johon on alla linkki. Löydät julkaisun myös MML:n sivuilta jos linkki ei toimi. https://www.maanmittauslaitos.fi/sites/maanmittauslaitos.fi/files/attachments/2019/04/yksityistien_tieyksikointi.pdf

Voit halutessasi tulostaa oppaan (80 sivua) tai tilata oppaan itsellesi ilmoittautumisen yhteydessä meiltä ilmaiseksi.

Koulutus pidetään Teams-alustalla. Sinun ei tarvitse ladata Teamsia erikseen, vaan voit osallistua selaimen kautta.

Kouluttaja

Kouluttajana ja hankkeen projektipäällikkönä toimii TIKO tieisännöitsijä Tanja Mynttinen Kymenlaakson Kylät ry.

Lisätietoja:
tanja.mynttinen@kymenlaaksonkylat.fi

 

TULOSSA!!!

HALLINNON KOULUTUSPAKETTI TIEKUNTIEN TOIMIJOILLE -WEBINAARI

Loka-marraskun vaihteessa. Päivämäärät tarkentuvat vielä

Tarvitsetko neuvoa tiekunnan asioiden hoitamiseen? Kuinka herättelen tiekunnan jälleen toimintaan? Mitä tarkoittaa gdpr tiekunnassa? entä kuinka kutsun kokouksen koolle uuden lain mukaan? Voiko kokouksen pitää pelkästään sähköisin yhteyksin?

Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia aiheita; vuosikokousasiat kutsusta pöytäkirjanotteeseen, laskutus, sähköinen maailma tiekunnassa, GDPR, Digiroad, avustukset ja Suomi.fi.  Lisäksi mietitään tiekunnan asioiden hoitamista ammattimaisesti/ yrittäjänä sekä tutustutaan hankekumppanin toimintaan ja heidän tarjoamiin palveluihin. Nämä neljä iltaa ovat ns. tiekunnan perusasioiden läpikäyntiä uuden lain vaatimalla tavalla. Koulutus sopii siis vuosia toimineelle konkarille muistinvirkistykseksi, kuin uudelle tulokkaalle.

Koulutuksessa pyritään siihen, että  jokainen saisi kysymyksiinsä vastauksen, ryhmässä syntyisi keskustelua, jokainen oppisi jotain uutta ja saisi ryhmästä vertaistukea. Ryhmäkoot pidetään pienenä juuri tämän vuoksi.

Neljän illan koulutuspaketin hinta on 60€/osallistuja. Sis. webinaarikoulutuksen, sähköiset materiaalit

Koulutuksessa hyödynnetään mm. Suomen Tieyhdistyksen julkaisua Yksityisteiden hallinto 2019. Kirja ei ole pakollinen hankinta kurssia varten, mutta suosittelen teosta lämpimästi kaikille jotka ovat yksityisteiden ja niihin liittyvän hallinnon kanssa tekemisissä. Koulutukseen osallistujille on varattuna kirjoja tietty määrä ostettavaksi, niistä lisätietoja projektipäälliköltä/kouluttajalta.

Koulutukseen osallistuaksesi tarvitset  nettiyhteyden  sekä tietokoneen, jossa on mikrofoni ja kamera. Mikäli tarvitset apua laitteiden ja ohjelmien kanssa, niin autan mielelläni erikseen sovittavana ajankohtana.

Ilmoittautuminen aukeaa syys-lokakuun vaihteessa

Lisätietoja:
tanja.mynttinen@kymenlaaksonkylat.fi

 

MALLITIEKUNTA

Onko teillä tiekunnan asiat jääneet retuperälle? Kuinka päästä eteenpäin? Kuka auttaisi?
Hanke tarjoaa vastauksen tähänkin, projektipäällikkö auttaa!

Muutama tiekunta Etelä-Kymenlaaksosta mahtuu vielä mukaan hankkeen Mallitiekunta-projektiin. On ongelmana sitten kokoukset, tietosuoja-asiat, kirjanpito tai yksiköinti, etsitään teille sopiva ratkaisu.  Mallitiekunta-projektiin mukaan lähtö on ilmaista ja ainoa toive jonka esitämme on, että tietoa jaetaan tarvittaessa lähitiekuntiin.

Kysy lisää, tanja.mynttinen@kymenlaaksonkylat.fi. Laitetaan teidänkin tiekunnan asiat kuntoon!

 

POP UP-TAPAHTUMAT KESÄLLÄ 2021

Yksityistieklinikka vierailee kesän aikana eri puolella eteläistä Kymenlaaksoa jakamassa tietoa yksityisteistä. Tule tapaamaan projektipäällikköä/tieisännöitsijää ja selvittämään vastaukset omiin kysymyksiisi. Tapahtumissa on myös myynnissä Suomen Tieyhdistyksen julkaisema Yksityisteiden hallinto 2019- kirja hintaan 28€/kpl

Tässä aikataulut Pop-up kiertueelle:

Alueen koronatilanne saattaa johtaa peruutuksiin, seuraamme tilannetta

PERUTTU 16.7.2021 Klamilan kesätori klo 18-19

PERUTTU 17.7.2021 Pyhällön kesätori 10-12

20.-21.8.2021 Saaristomarkkinat Pyhtää

 

Hanketerveisin,

Tanja Mynttinen
projektipäällikkö, kouluttaja
ETELÄN Tiekunnat tähän päivään- hanke

044 297 7738
tanja.mynttinen@kymenlaaksonkylat.fi