AVOIMET KYLÄT

Avoimet Kylät -päivänä kylät ympäri Suomen toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Vuosittain kesäkuun toisena lauantaina järjestettävänä teemapäivänä on kiva poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.

Pop up -tyyliin toteutettu Avoimet Kylät saa sadoissa kylissä tapahtumaan vielä enemmän kuin normiarkena. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: toritapahtumia, kiertoajeluja, Kylärallia, linturetkiä, lavatansseja, kisailuja, näyttelyitä, saunomista, kahvittelua sekä paljon paljon muuta.

Avoimet Kylät -päivänä esitellään paikallista elämänmenoa, tuodaan kylätoimintaa näkyväksi sekä markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkana. Näin halutaan lisätä positiivista mielikuvaa kylillä asumisesta ja muistuttaa maaseudun mahdollisuuksista. Pienet yhteisöt eivät suinkaan ole sulkeutuneita, vaan toivottavat tervetulleiksi uudet kyläläiset, vapaa-ajan asukkaat ja matkailijat. Tapahtumapäivä järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa, ja tänä vuonna tapahtumakartalle päivittyy myös samaisena päivänä järjestettävän Kyläkauppapäivän kohteet.

Lähemmäs 600 kylää on ilmoittanut avaavansa ovensa tulevana Avoimet kylät-päivänä . Kyliä on ilmoittautunut mukaan kaikkialta Suomesta – tällä hetkellä eteläisin tapahtuma löytyy Raaseporin Skogbysta ja pohjoisin Kittilän Puljusta. Kymenlaaksossa tapahtumaa järjestetään lähemmäs 30 kylällä.

Kun tapahtumakartalle lisätään vielä samana päivänä järjestettävän Kyläkauppapäivän ohjelma, löytyy kartalta lähes 1500 hyvää syytä poiketa kylille!

Avoimet Kylät tapahtumassa mukana olevat kylät löytyvät karttasovelluksesta, jonka avulla on näppärä selvittää, mitä missäkin tapahtuu. Tapahtuman verkkosivut: avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

Tapahtumajärjestelyistä vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, ja yritykset. Tapahtumaa koordinoi Suomen Kylät ry yhdessä maakunnallisten kyläyhdistysten ja paikoin Leader-ryhmien kanssa.

www.avoimetkylat.fi
#avoimetkylät #kymenlaaksonkylat