AVOIMET KYLÄT

Avoimet Kylät –tapahtuma toteutetaan digitaalisesti verkossa ja entistä isompana 12.6.2021

Sadat kylät avaavat ovensa digitaalisesti somekanavillaan ja verkkosivuillaan!  Tapahtumassa nostetaan erityisesti esille lähimatkailupaikkoja ja maallemuuttoa. Ilmoita oma kyläsi mukaan tai tule tutustumaan tarjontaan ja toteuta haaveesi maallemuutosta.

#avoimetkylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan

Tapahtumassa kylät saavat esitellä vetovoimatekijöitään verkossa.

Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä. Kannustamme mukaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Julkaisuja voi tehdä myös ennakkoon, mikäli tapahtumapäivänä julkaisu ei onnistu. Tärkeintä on käyttää julkaisuissa tunnisteita #avoimetkylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan, jotta tapahtumajulkaisut löytyvät helposti somessa. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä avoimetkylat.fi -tapahtumakartalle, joka julkaistaan tapahtumapäivänä 12.6.2021 klo 06.00. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että saadaan upeat kylät esille nyt turvallisesti myös korona-aikana. Sanonta sanoo, oppia ikä kaikki, joten nyt on hyvä aika ottaa digitaidot haltuun kylille!

Ilmoittautuminen tapahtumapäivään

Sisältöä kannattaa alkaa miettimään viimeistään nyt. Hyviä vinkkejä saa esimerkiksi tutustumalla viime vuoden Avoimet Kylät -päivän materiaaliin tai olemalla yhteydessä meihin. Kun materiaali on mietittynä ja valmis, tiedot voi toimittaa meille alla olevilla lomakkeilla. Lomakkeita on kaksi, jotta tapahtumakartalle saadaan eroteltua värikoodein ulkoilupaikat/-reitit, verkkotapahtumat, muut tapahtumat ja maallemuutto.

Lomake 1: ulkoilupaikat/-reitit, verkkotapahtumat, muut tapahtumat

https://forms.gle/xDF29B9Y5fHmYUpu7

Lomake 2: Maallemuutto. Minimivaatimus on, että materiaalista jotenkin näkyy, kuinka kylälle/kuntaan voi käytännössä muuttaa.

https://forms.gle/Z6RKZwQ9k8dThu3K

Tapahtumapäivään liittyviä infoja ja koulutuksia keväällä

Citynomadi -reitit tutuiksi -koulutus 30.3.2021, katso tallenne

Viime vuoden Avoimet Kylät -tapahtuma innosti yli 50 kylää luomaan Nomadi-mobiilisovellukseen kyläpolkuja ja ulkoilureittejä sekä tuomaan kyläkohteitaan esittelykartalle. Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylien erityisyydet. Ilmaiseksi älylaitteelle ladattava sovellus näyttää kylän raitin tai maastossa polun ja kulkijan sijainnin sekä ilmoittaa kohdalle osuvasta kyläkohteesta teksteineen, kuvineen, videoineen tai muine sisältöineen.

Nyt on aika päivittää ja hioa vanhoja reittejä ja alkaa luomaan uusia, Avoimet Kylät -päivääkin silmällä pitäen. Käykäähän tutustumassa jo tehtyihin reitteihin ja innostukaa luomaan reitti myös omalle kylällenne!

Suomen Kylät ry toteuttaa yhteistyössä Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten kanssa koulutusillan ti 30.3. klo 18–20 kyläreittien ja kylien esittelykarttojen tekemisestä Citynomadi-sovelluksessa. Koulutusilta on tarkoitettu niin uusille kuin vanhoillekin tekijöille.

Nomadi-kyläreittisovellus ohjeistus 2021

Tässä linkki koulutuksen videotallenteeseen: www.youtube.com/watch?v=6JPFSGrXKcs

Citynomadi -reitit maksutta Kouvolan seudun kylille, Etäkyläkahvit 15.4. klo 17.30-18.30

Etelä-Kymenlaaksossa aiemmin upeasti tehdyt reitit jatkuvat nyt Kouvolan puolelle. Kymenlaakson Kylät ry yhteistyötahoineen järjestää asian tiimoilta Etäkyläkahvit 15.4. klo 17.30-18.30. Tilaisuus on suunnattu Kouvolan kylille ja tilaisuuden pääaiheena on Citynomadi -kyläreitit ja miten Kouvolan seudun kylät pääsevät reitteihin käsiksi maksutta. Tilaisuudessa lisäksi kuulumiset Maaseutupalveluilta, Kouvolan kylien neuvottelukunnalta ja aluetoimikunnilta.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset tästä!

Avoimet kylät ja Kyläkauppapäivä 2021 -info- ja koulutustilaisuus järjestetään 20.4.2021 kello 18–19.00

Mitä Avoimet Kylät 2021 ja Kyläkauppapäivä pitävät sisällään? Miten osallistun päivään? Minne julkaisen materiaalia? Pikakoulutus: mobiilivideon kuvaamisen 5 vinkkiä. Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu tapahtumiin osallistuville kylille ja kaupoille. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry ja Päivittäistavarakauppa ry. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen.

Avoimet kylät -koulutus: Tarinallistamistyöpaja 6.5.2021 klo 18-19.30

Lisätietoa lähipäivinä.

Canvan perusteet -koulutus maanantaina 17.5. klo 18-19.30

Opiskellaan Canva-suunnittelun perusteita nollasta alkaen. Koulutus on suunnattu kyläyhdistysten ja -toimikuntien aktiiveille sekä maakunnallisten kyläyhdistysten väelle. Nappaa täältä vinkit esimerkiksi Avoimet Kylät -päivän mainoksiin tai tee kylän Instagramista kerralla vaikuttava! Ilmoittaudu mukaan!

Kymenlaakson Avoimet Kylät -yhteyshenkilö:

Elina Seppänen
Kymenlaakson Kylät ry
elina.seppanen(ät)kymenlaaksonkylat.fi
toimisto(ät)kymenlaaksonkylat.fi
p. 040 184 3576

www.kymenlaaksonkylat.fi
www.avoimetkylat.fi
#avoimetkylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan #kymenlaaksonkylat