< Kaikki kyläesitteet

Kyläesittely: Hartola

Tekevien ihmisten kylä

http://hartolankyla.fi

Jaalan Hartolan kylä sijaitsee Kaakkois-Suomessa, Kymenlaaksossa, Kouvolassa, entisen Jaalan kunnan alueella n 14 km etäisyydellä Jaalan kirkonkylältä. Maantieteellisesti Hartolan kylä sijaitsee keskellä entistä Jaalan kuntaa. Kesäisin kylä kukkii kesäasukkaiden siivittämänä, talvisin asukkaat puhaltavat kylään yhteisöllisyyttä mm. yhdistystoiminnalla. Jaalan Hartolan kylältä löytyy mm. kyläkauppa ja baari sekä Jaalan Voiman jalkapallon kotikenttä. Kyläyhteisön kokoontumispaikkana on PVY:n talo, jossa myös yhdistykset ja yksityishenkilöt järjestävät juhlia sekä kansalaisopiston kudontapiiri. Valtaisan suosion saanut näytelmätoiminta on yhdistänyt kyläyhteisön, kesäasukkaiden ja naapurikylien ihmisiä.

Nähtävää ja koettavaa

Hartolan Puoti ja Baari Tähtitorni Ateljee Pihkahovi PVY-talo Jalkapallokenttä

Luonto ja ympäristö

Hartolan kylän luonnolle on ominaista vedet ja rannat, puhtaat vesistöt sekä suppainen kangasmaasto. Vireältä ja vehreältä kylältä löytyy monia harrastusmahdollisuuksia sekä mielenkiintoista nähtävää. Hartolassa toimii metsästysseura Keski-Jaalan Erämiehet ry, joka harrastaa aktiivista metsäs-tystä sekä riistanhoitoa Hartolan kylän ympäristössä. Järvet tarjoavat hyvän mahdollisuuden kalastukseen.

Kylätalo

PVY-talo on Hartolan kylän pienviljelijäyhdistyksen talo ja tanssilava. PVY-talon pihapiiriin kuuluu myös tanssilava. Rakennukset ovat peräisin 1940 – 50-luvuilta. Vuosien saatossa niitä on remontoitu ja aktiivinen talkootyö rakentamisen merkeissä jatkuu edelleen. PVY-talo sijaitsee osoitteessa Ansalahdentie 6, 47710 Jaala. PVY-taloa vuokrataan juhlakäyttöön, kts. http://hartolankyla.fi

Kylän palvelut

kauppa ja baari vesiosuuskunta valokuitu asiointiliikenne kutsutaksilla PVY-talo ja lava

Yleinen info

http://hartolankyla.fi

< Kaikki kyläesitteet