< Kaikki kyläesitteet

Kyläesittely: KÄÄPÄLÄ

Valtatien ja valokuidun varrella

https://www.kaapala.fi/

Viihtyisä ja aktiivinen kylä Pohjois-Kouvolassa. VALOKUITU vauhdittaa etätyöntekijää vaikka kaupunkiinkaan ei ole matkaa PUOLTA TUNTIA enempää. Taksi tuo koululaisia myös lähikylistä ALAKOULULLE, jossa on myös kaupungin ylläpitämä PÄIVÄKOTI ja kyläläisten kohtaamispaikka KYLÄTUPA. KYLÄKAUPALLE - keskelle kylää - kokoontuu väkeä päiväkahvin merkeissä. VARUSKUNTAAN kulkee päivittäin satoja työntekijöitä, mutta KEVYENLIIKENTEENVÄYLÄ turvaa muita liikkujia. LUONTO lähellä, virkistävät TAPAHTUMAT ja ihanat talkoohenkiset IHMISET ovat KÄÄPÄLÄ.

Nähtävää ja koettavaa

-Jätkän taulutalo -Kesäkahvila Nukkis -Wanhan koulun KYLÄKOTKOTUS ja muut yleisötapahtumat

Luonto ja ympäristö

Kauniit, hoidetut metsät, joissa voi virkistyä marjastaen, sienestäen ja vaeltaen. - Kaksi metsästysyhdistystä - Motocross-harjoittelurata - Kalastusmahdollisuus Vekaranjärvi ja Luujärvi - Uimapaikka Vekaranjärvi - Repoveden kansallispuistoon 20km

Kylätalo

Kylätupa Kääpälän koululla on käytettävissä esim. kokouksiin ja muihin pieniin tilaisuuksiin. EMAIL: kaapala.info(at)gmail.com Kylätuvalla on kyläyhdistyksen ylläpitämä kirjasto, tulostusmahdollisuus ja taulutelevisio.

Kylän palvelut

Kääpälän Kauppa, Kesäkahvila Nukkis, Kyläavustaja, Valokuitu, Asiamiesposti, lääkekaappi, kirkko, taksi ja polttoainemyynti 6km, Kirjastoauto, Parturi-Kampaamo, Päiväkoti ja alakoulu, Julkinen liikenne Valkealaan ja Kouvolaan, Kansalaisopiston liikuntaryhmä, Lasitaiteilija Eila Juuma, Kaiutinvalmistaja, Perunanviljelijä, Koneurakointia traktorikalustolla

Yleinen info

Kyläyhdistyksellä aktiivista toimintaa: tapaamisia, tapahtumia, juhlia ja matkoja, Kääpälän seudun Metsästysyhdistys ry. Kääpälän-Lipiälän yhteisen vesialueen osakaskunta Muinaistaideyhdistys Pohjan Akka ry. Kymi Combat ry. Valkealan Sotilaskotiyhdistys Kouvolan varuskunnan Metsästäjät ry. Valkealan varuskunnan urheilijat Lions Club Valkeala/Vekara ry.

Asuminen

Kääpälän alueella yleisin asumismuoto on omakotiasuminen, lisäksi asuntoja vuokrataan (kerros- ja rivitaloasuntoja) + yksi omistusrivitalo. Kääpälässä on myös paljon vapaa-ajan asuntoja. Kaupungin kaavoittamia sekä yksityisessä omistuksessa olevia tontteja on myynnissä. Tarjolla on myös asuintaloja.

< Kaikki kyläesitteet