Kyläesittely: Kimola

Vireä kylä kanavan rannalla

http://kimola.net

Kimola on vireä kylä Jaalassa Kouvolan pohjoisosassa, jossa seutua hallitsevat lukuisat peltoaukeat lehmineen ja jylhät kallioiset mäet.

Kimolan monipuoliset yrityspalvelut ja yhdessä tekemisen meininki kertovat elävästä kylästä, jolla on tulevaisuutta. Siitä kertoo iloiset ja aikaansaavat kyläläiset. Kimola sijaitsee sopivan matkan päässä pääkaupunkiseudulta, Kouvolan keskustasta, Lahdesta ja Heinolasta. Vierumäen urheiluopisto on vajaan 30 kilometrin päässä.

Pyhäjärvi, Kimolanlahti ja Musta-Ruhmas takaavat sen, että varsinkin viikonloppuisin kyläkaupalla ja kaupan rannassa lauantaisin pidettävällä kesätorilla on vilskettä kesäasukkaiden kohdatessa. Silloin kaupan laiturit täyttyvät veneistä.

Nähtävää ja koettavaa

Kimolan kanava ja nippunosturi, Delta -taideteos, Lemmenkallion Porotila

Luonto ja ympäristö

Kimolassa on hyviä sienestys- ja marjapaikkoja. Pyhäjärvestä saa narrattua kalaa sekä rapuja. Metsästys on mahdollista Kimolan Riistamiehet ry:n jäsenille.

Kylätalo

Kimolan Seurapirtillä tilaa riittää noin sadalle henkilölle ja se tarjoaa hyvät puitteet suurienkin juhlien järjestäjille tansseista kokoukseen. Seurapirtti sijaitsee päätien varressa. Pihapiirissä on katettu ulkorakennus ja iso parkkialue. Iitinkirkontie 180, 47650 Kimola. Vuokraus kimola.net/seurapirtti

Kylän palvelut

Kyläkauppa Paavolainen
Kesällä kesätori ja kirpputori lauantaisin
Koulu, päiväkoti, terveysasema, asiamiesposti, palloiluhalli 10km päässä Jaalassa
Pankki Kuusankoskella
Julkinen liikenne koulupäivinä Kuusankoskelle ja Kausalaan.

Yleinen info

Aktiiviset yhdistykset: Kimolan kyläyhdistys ry, Kimolan Riistamiehet ry, Kimolan Maatalousnaiset, Kimolan Katajaiset, Kimolan Kantritanssijat

Asuminen

Kimolassa on Kymijoen Kyläkuidun valokuituverkko. Talousvesi Veskansan Vesiosuuskunta (ei jätevesi).