< Kaikki kyläesitteet

Kyläesittely: Teuroinen

Teuroinen, meidän kotikylämme.

https://teuroinen.fi

Teuroisten kylä sijaitsee maaseudun rauhassa hyvien kulkuyhteyksien varrella aivan 6-tien kupeessa. Matkaa Kouvolan keskustaan on noin 25 km, Helsinkiin vain noin tunnin ajomatka. Lähimmät kaupat, koulut ja palvelut sijaitsevat alle 15 km:n etäisyydellä Elimäellä ja Korialla. Asukkaita Teuroisissa on noin 250. Nuoria lapsiperheitä on paluumuuttanut kyläämme. Hevosharrastus ja -yrittäjyys antaa vahvan leiman kylällemme.

Nähtävää ja koettavaa

Teuroisten vetonauloja ovat mm. Kylätalo palveluineen, "uimastadion", hyvin hoidettu tiestö, urheilukenttä, jossa pukuhuone/wc, grillikatos, sekä vireä seuratoiminta ja välitön ystävällinen suhtautuminen uusiin tulokkaisiin. Unohtamatta Teuroisten kauniin idyllistä luontoa.

Luonto ja ympäristö

Teuroisissa on monipuoliset retkeily-, sienestys- ja marjastusmaastot. Suunnistuskisojakin on järjestetty. Kylästämme löytyy myös uimapaikka, varustettuna sauna/pukuhuone rakennuksella. SM-ralleja järjestetty kylän teillä yhdistysten avustamana. Metsästysseuroja toimii alueella kaksi. Teuroinen on luonnoltaan peltoaukeiden ja metsäalueiden yhdistelmä.

Kylätalo

Kylätalon rakennuksia alettiin remontoida 2000-luvun alkupuolella. Rakennuksia ja tiloja on remontoitu jatkuvasti tarvittaessa. Rakennuksissa on kolme vuokra-asuntoa, juhla- ja kokoustilat noin 100 hengelle, jumppasali ja kutomotilat. Keittiö on nykyaikaisesti varustettu. Kylätalolla on uusi saunaosasto terasseineen. Inva-liuska. Tilat ovat vuokrattavissa. . Yht.henkilö Heli Räikkönen 050 3802745

Kylän palvelut

Elimäen liikenteen linja-auto ajaa koulupäivinä kylän läpi. Kyydissä on mahdollista päästä asioimaan Elimäellä ja Kouvolassa. Asioimistaksi ajaa kerran viikossa Elimäelle linja-automaksun hinnalla. Kirjastoauto pysähtyy Teuroisten kylätalolla parittomien viikkojen maanantaina klo 18.15 – 18.30 ja Teuroistentien-Ropsulantien risteyksessä 18.35 – 18.50. Jumppasalissa järjestetään lasten ja aikuisten jumpat, ja on käytettävissä, kuten kutomokin . ( lisää tietoja: https://teuroinen.fi/ )

Yleinen info

Teuroisissa toimii 9 erilaista yhdistystä, sekä 8 erilaista yritystä. Tarkemmat tiedot yhdistyksistä ja yrityksistä löytyvät teuroinen.fi kotisivustolta, Sivuilla myös muuta tietoa Teuroisten kylää koskien, mm ajankohtaiset tiedot tapahtumista ja Kylätalon tilojen varauskalenteri. Teuroisten kylällä on myös omat facebook-sivut, jossa ajankohtaista asiaa kylältä.

Asuminen

Teuroisissa asumisen perusinfra on kunnossa: Tiestö hoidettu, tontteja löytyy valmiinakin, vesi/jätevesi Teuroisten Seudun vesiosuuskunnan kautta. Tonttiasiamies Pertti Halsola saattaa tontin tarjoajat /tarvitsijat yhteen, kaupanteko jää heidän väliseksi. pertti.halsola@pp.inet.fi ,p 040 7746111

< Kaikki kyläesitteet