< Kaikki kyläesitteet

Kyläesittely: Tuohikotti

Tuohikotti-kylä maalaismaisemassa.

https://tuohikotti.fi

Tuohikotti, johon lasketaan kuuluvaksi myös Heikkilä, Metsä-Rämä, Penttilä, Parola ja Pyöriälä, sijaitsee Pohjois-Kouvolassa erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Matkaa Kouvolaan on keskikylältä noin 35 km. Kylä lepää kauniiden mäntykankaiden ja viljavien peltojen keskellä. Kylän pohjoispuolella aukeavat kalaisat Lovas- ja Pesäntäjärvet. Tuohikotin palveluihin kuuluvat palokunta ja ensivaste sekä ABC-asema kahvila-, ravintola-, market- ja asiamiespostipalveluineen. Keskellä kylää sijaitsee kaunis kyläkirkko ja hautausmaa. Kylän asukasluku on noin 350 . Talouksia alueella on 175 ja kesäasuntoja noin 320.

Nähtävää ja koettavaa

Tuohikotti-Kääpälä kevyenliikenteen väylä, urheilukenttä ja valaistu latu/kuntopolku, Tuohikotin kyläkirkko ja hautausmaa, muistomerkit v.1918 taisteluista.

Luonto ja ympäristö

Kylää ympäröivät viljavat pellot sekä kalaisat Lovas-, Pesäntä ja Vekaranjärvet sekä kangasmetsät. Metsästysseuroja kylän alueella on kolme kappaletta.

Kylätalo

TUOHIKOTIN VPK:N TALO Seuratie 8, Tuohikotti Tilaa noin 200 hengelle + kesällä ulos iso teltta. Pienempiin tilaisuuksiin mahdollisuus vuokrata ns. kahviota. Tiedustelut: Ari Vanhatalo, puh. 0400 558 898 tai Jari Härkönen, puh. 0400 554 662

Kylän palvelut

Tuohikotin palveluihin kuuluvat palokunta ja ensivaste sekä ABC-asema kahvila-, ravintola-, market- ja asiamiespostipalveluineen. Keskellä kylää sijaitsee kaunis kyläkirkko ja hautausmaa. Kirjastoauto pysähtyy kirkon edessä viikoittain.

Yleinen info

Tuohikotin alueella toimii useita aktiivisia yhdistyksiä. Yhteystiedot löytyvät kotisivuilta Kylän palvelut kohdasta. – Tuohikotin Martat ry – Tuohikotin Metsästysyhdistys ry – Tuohikotin Rannanpojat ry – urheiluseura – Tuohikotin Vapaaehtoinen Palokunta ry. – Tuohikotin seudun maamiesseura ry – Tuohikotin kyläyhdistys ry. – Metsärämän Jahti ry – Pyöriälän Erä ry – Tuohikotin Helluntaiseurakunta

Asuminen

Kylän taajamasssa vapaita kaupungin kaavoitettuja tontteja.

< Kaikki kyläesitteet