Kyläesittely: Vuohijärvi

Kylä Valkealan meren rannalla.

https://kymenlaaksonkylat.fi/vuohijarvi

Vuohijärven kylä sijaitsee entisen Valkealan kunnan pohjoispuolella Vuohijärven eteläpäässä Savonradan varrella 23 kilometriä Valkealan keskustasta. Kouvolaan ja Valkealan kirkolle on alle 30 minuutin automatka. Kylällä on asukkaita n. 200 ja kesäasukkaita n. 500.
Vuohijärvi on haluttu asuinpaikka ja tunnettu erityisesti Kalson viilutehtaasta, Luonto-ja Kulttuuritalosta.Vuohijärvellä on kaunis luonto järvineen, Repoveden kansallispuisto ja Verlan tehdasmuseo ovat naapureina.
Kylä on pitkälti muodostunut teollisuuden pohjalta, ensin nahkatehtaan ja tiilitehtaan, myöhemmin Kalson tehtaan ympärille.

Nähtävää ja koettavaa

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on Repoveden kansallispuiston läheisyydessä Kouvolassa sijaitseva tapahtumatalo. Toimintaan lukeutuvat kesäaikaiset näyttelyt sekä erilaiset tapahtumat ja konsertit ympäri vuoden. Talossa toimii myös kahvila Kaakkuri, putiikki, galleria, Rakkauspuisto sekä matkailuinfopiste.
Lue lisää: www.kulttuurivuohijarvi.fi

Luonto ja ympäristö

Rauhallinen sijainti, kauniit maisemat, monipuoleiset metsänantimet, hyvät ulkoilumahdollisuudet, Vuohijärven antamat mahdollisuudet mökkeilyyn, veneilyyn ja kalastukseen, uimaranta, urheilukenttä, valaistu latu (pururata), veneenlaskupaikka, venepaikat, kauppa, luontotalo, ravintola/kahvila

Kylätalo

Kauppa toimii kyläläisten tapaamispaikkana. Sieltä löytyy myös veikkaus, posti ja matkahuolto. Kaupalta voi myös nostaa käteistä ja siellä sijaitsee Valkealan apteekin lääkekaappi.
Kojamo on paikallinen pubi ja kokoontumistila aivan kaupan läheisyydessä. Siellä järjestetään kyläyhdistyksen juhlat ja muut suuremmat kokoontumiset.

Kylän palvelut

M-Kyläkauppa
Näkkimistöntie 16, 47900 Vuohijärvi, 040 680 8808
https://www.facebook.com/VuohijarvenMkylakauppa/
Kievari Kojamo
Näkkimistöntie 14, 47900 Vuohijärvi, 040 5834151
https://www.facebook.com/kievarikojamo/
Orilammen Lomakeskus
Voikoskentie 138, 47910 Hillosensalmi, 05 389 881
http://orilampi.com/
Remonttipalvelu Lumminen, 040 589 1189

Yleinen info

Vuohijärven kyläyhdistys
Näkkimistöntie 16
47900 Vuohijärvi

Vuohijärven veneilijät
Näkkimistöntie 16
47900 Vuohijärvi

Asuminen

Vuohijärven keskusta on tiivisti rakennettu kyläyhteisö kaupan, Kojamon ja Luonto- ja kulttuurikeskuksen ympärillä. Kylän keskustasta löytyy kohtuuhintaisia omistus- ja vuokra-asuntoja.