Kyläesittely: Vuohijärvi

Kylä Valkealan meren rannalla.

https://kymenlaaksonkylat.fi/vuohijarvi

Vuohijärven kylä sijaitsee entisen Valkealan kunnan pohjoispuolella Vuohijärven eteläpäässä Savonradan varrella 23 kilometriä Valkealan keskustasta. Kouvolaan ja Valkealan kirkolle on alle 30 minuutin automatka. Kylällä on asukkaita n. 200 ja kesäasukkaita n. 500.
Vuohijärvi on haluttu asuinpaikka ja tunnettu erityisesti Kalson viilutehtaasta, Luonto-ja Kulttuuritalosta.Vuohijärvellä on kaunis luonto järvineen, Repoveden kansallispuisto ja Verlan tehdasmuseo ovat naapureina.
Kylä on pitkälti muodostunut teollisuuden pohjalta, ensin nahkatehtaan ja tiilitehtaan, myöhemmin Kalson tehtaan ympärille.
HYVÄT PUOLET luonto, ympäristö, iso vesistö ,sijainti, rauhallisuus, idyllisyys, suuri vapaa-ajanasukkaiden määrä harrastusmahdollisuudet, marjastus ja kalastus luo vaihtelua

Nähtävää ja koettavaa

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on Repoveden kansallispuiston läheisyydessä Kouvolassa sijaitseva tapahtumatalo. Toimintaan lukeutuvat kesäaikaiset näyttelyt sekä erilaiset tapahtumat ja konsertit ympäri vuoden. Talossa toimii myös kahvila Kaakkuri, putiikki, galleria, Rakkauspuisto sekä matkailuinfopiste.

Lue lisää: www.kulttuurivuohijarvi.fi
Näkkimistöntie 1
47900 Vuohijärvi

Luonto ja ympäristö

• rauhallinen sijainti
• kauniit maisemat
monipuoleiset metsänantimet
• hyvät ulkoilumahdollisuudet
• Vuohijärven antamat mahdollisuudet mökkeilyyn, veneilyyn ja kalastukseen
• uimaranta, urheilukenttä, valaistu latu (pururata), veneenlaskupaikka, venepaikat
• kauppa, luontotalo, ravintola/kahvila

Kylätalo

Kauppa, Veikkaus, Posti.

Yleiskuvaksi ilmakuva.

nuotta