Jukka Naukkarinen Ummeljoelta on valtakunnan 15. virallinen kylähullu

Valtakunnan 15. viralliseksi kylähulluksi on valittu kouvolalainen kyläaktiivi Jukka Naukkarinen Ummeljoelta. Valinta paljastettiin virallisessa nimeämistilaisuudessa 31.8. Ääneskosken Koivistonkylällä.

Valtakunnan virallinen kylähullu on arvonimi, jonka arvoiseksi valitaan joka toinen vuosi henkilö, joka on erityisellä tavalla kunnostautunut kylätoiminnan tiennäyttäjänä.

Jukka Naukkarinen on oman kylänsä pellepeloton, lähestulkoon jokaisen kylällä järjestetyn tapahtuman tai muun ponnistuksen keksijä ja alkuunpanija, vähintään yllyttäjä ja kannustaja. Hän on ollut päävetäjänä ideoimassa useita tapahtumia kylän aktivoimiseksi ja elävöittämiseksi. Näistä mainittakoon Keskikosken sillan 60-vuotisjuhlat, perinteiseksi muodostuneet köyritulet ja lentokenttäjuhla.

Jukka Naukkarinen on tehnyt  jo pitkään  määrätietoista työtä Ummeljoen kylätoiminnan aktivoimiseksi. Vuonna 2010 pohjatyö tuotti tulosta ja Ummeljoelle perustettiin kyläyhdistys, jonka ensimmäiseksi puheenjohtajaksi Naukkarinen valittiin. Tällä hetkellä hän on kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja. Osoituksena aktiivisuudesta Ummeljoki on valittu myös vuoden kymenlaaksolaiseksi kyläksi vuonna 2017.

Naukkarinen ajattelee laajemmin muidenkin kylien hyvinvointia ja hänet onkin valittu Kouvolan kylien neuvottelukunnan (kaupungin ja kylien välisen yhteistyöelimen) puheenjohtajaksi kaudelle 2015-16 ja vuonna 2016 hänet valittiin kymenlaaksolaiseksi kylätoiminnan tiennäyttäjäksi.

Ennen Naukkarisen valintaa valtakunnan 15. viralliseksi kylähulluksi titteliä piti hallussaan Matti Hämäläinen Äänekosken Koiviston kylältä. Viimeiseksi valittu virallinen kylähullu vastaa seuraajansa valinnasta ja nimittää valintaraadin valitsemaan seuraavan Virallisen Kylähullun vuonna 2021.

Kyläaktiivi Ummeljoelta valittiin vuoden kylähulluksi – “Taitaa olla geenivirhe”: https://yle.fi/uutiset/3-10947114

Kuuntele Yle Arenasta, mitä velvollisuuksia kylähullun arvonimi tuo mukanaan ja vieläkö hänellä riittää toivoa Ummeljoen koulun säilymisen puolesta? Jesse Mäntysalo haastattelee Jukka Naukkarista: https://areena.yle.fi/1-50271835