Vt toiminnanjohtaja Heli Varjakoski esittäytyy

Tervehdys Virolahdelta!
Aloitin aprillipäivänä 2020 vt. toiminnanjohtajana 20 % työajalla Kymenlaakson Kylät ry:ssä. En tullut ihan puskista, olen ollut yhdistyksen hallituksessa muutamia vuosia ja muutenkin aktiivinen kylätoimija Klamilassa.

Perheeseeni kuuluu mies ja neljä tytärtä, joista kaksi on jo muuttanut muualle opiskelemaan. Pienemmät tyttäret ovat kyläkoulussa. Alun perin olen maatilan tytär Hämeestä ja merkonomi. Olenkin muutaman vuoden tehnyt sivutoimisena yrittäjänä kirjanpitoja ja tieisännöintiä.

Klamilassa kylätoiminta on ollut viisitoista vuotta pääharrastukseni. Olen ollut monissa hankkeissa mukana, Klamila on valittu sihteeriaikanani kahdesti Kymenlaakson Vuoden kyläksi. Ja kylätupatoiminta on laajentunut vuokrahuoneistosta omiin tiloihin. Kyläyhdistys on ollut aktiivinen , mutta nyt on pientä hiipumista näkyvissä ja korona tuntuu hiivuttavan lisää. Kuitenkin toivoa on ylläpidettävä ja teemahankkeisiin jätettiin kaksikin hakemusta.

Vuoden loppuun kestävä vt. toiminnanjohtajan pestini aikana aion ottaa selvää tarkemmin muista kylistä koko Kymenlaakson alueella, osa on melkoisen tuntemattomia, mutta monissa olen vieraillut. Ottakaa yhteyttä, jos haluatte kysellä kylätoiminnasta, vastaan parhaan taitoni mukaan ja selvitän loput.

Heli Varjakoski