Kouvolan Kyläillat syksy 2024 – tule kehittämään kylien toimintaa!

Kymenlaakson Kylät ry:n koko maakunnan kattavat Älykylä Kymenlaakso- ja Kylätieto verkkoon -hankkeet ovat käynnistyneet! Pohjoisen Kymenlaakson alueella järjestämme neljä Kyläilta -nimellä kulkevaa starttitilaisuutta, joihin kutsumme kyläyhdistysten edustajia, yrittäjiä ja muita kylätoimijoita kuulemaan hankkeiden sisällöstä ja tavoitteista, ja samalla kartoitamme kylien kiinnostusta lähteä suunnittelemaan ja toteuttamaan paikallisia toimenpiteitä:

  • Älykylä -hankkeen teemoilla kylien elinkeinot // kylien brändäys // kylätalojen ja muiden yhteisten toimitilojen palveluvalikoiman laajentaminen tai parantaminen.
  • Verkkosivujen laatimiseksi kylille ja kyläläisten digitaitojen kehittämiseksi Kylätieto verkkoon -hankkeen avulla

Kyläillat syksy 2024 alueittain:

– Jaala-Kuusankoski 12.11. Hartolan PVY-talolla, Ansalahdentie 8, Jaala
– Elimäki-Koria 13.11. Teuroisten kylätalolla, Teuroistentie 261, Koria
– Valkeala 14.11. Tirvan Seuralassa, Seurantalontie 6, Tirva
– Anjalankoski 28.11. Polven Juustolalla, Polventie 59A, Savero

Kellonaika sama kaikissa 17:30-19:30, kahvitarjoilu alk. klo 17

Kyläilloissa kyliä kutsutaan ilmoittautumaan työryhmiin heitä kiinnostavan teeman perusteella. Teemoittaiset työryhmät käynnistyvät alkuvuodesta 2025. Työryhmissä tutustutaan syvemmin valittuun teemaan ja ryhdytään työstämään kyläkohtaisia suunnitelmia toimenpiteiden toteuttamiseksi. Tähän kylät saavat Kymenlaakson kylien hanketyöntekijöiltä tarpeen mukaan apua idean hiomiseen, hankerahoituksen hakemuksen tekemiseen, sekä verkkosivujen osalta tekniseen toteutukseen.

Toivomme osallistumista paitsi kyläyhdistysten edustajilta, myös muilta kylien yhdistyksiltä, yrittäjiltä, yrittäjyydestä kiinnostuneilta, sekä vakituisilta ja kesäasukkailta. Tietoa saa jakaa vapaasti eteenpäin, ja ottakaa yhteyttä, mikäli mieleen nousee kysymyksiä. Ilmoittautuminen etukäteen toivottavaa, osoitteeseen sonja.lairila(at)kymenlaaksonkylat.fi kahvitarjoilun järjestämiseksi.

Tervetuloa!

Lisätietoja hankkeista:
Anna Koivisto
Älykylä Pohjois-Kymenlaakso -hanke
Kymenlaakson kylät ry
anna.koivisto(at)kymenlaaksonkylat.fi

Sonja Lairila
Kylätieto verkkoon -hanke
Kymenlaakson kylät ry
sonja.lairila(at)kymenlaaksonkylat.fi