Kyläkahveilla 29.11. tavataan taas tuttuja ja tuntemattomiakin

“Mikä asia on yleensä aina liittynyt ihmisten tapaamiseen täällä Kaakonkulmalla? No tietysti kahvittelu. Tästä oivalluksesta syntyi ajatus Kyläkahveista. Kyläkahvien kautta toteutettiin uutta Vanhus- ja  lähimmäispalveluliitto Vallin välittämisen päivää teemalla Aimo annos välittämistä.

Entinen aktiivinen kyläilykulttuuri ja tätä kautta naapurustosta välittäminen on hiljalleen hiipunut. Kyläkahveilla halutaan muistuttaa tästä tavasta, joka on yksi tapa vaalia yhteisöllisyyttä ja toisista välittämistä kylillä. Ensimmäinen Kyläkahvit – päivä saikin liikkeelle runsaasti väkeä, yhteensä noin 170    ihmistä yhdeksällä kylällä marraskuussa 2018. Tuolla päivällä oli myös kauaskantoisempiakin seurauksia, sillä siitä sai alkunsa yksi nyt säännöllisesti kokoontuva kyläryhmä ja kahveille toivottiin myös jatkoa vähintään kerran vuodessa.

Tuohon toiveeseen vastataan eli Kyläkahvit järjestetään myös tänä vuonna. Päivä on Aimon nimipäivänä 29.11.2019. Kahvittelupaikka voi olla esimerkikisi seurantalo, kauppa tai muu yritys, yksityinen koti tai vaikkapa kota tai laavu. Ite ja yhessä – toimita huolehtii paikalle tarvittavat tarvikkeet eli kahvit ja pullat tykötarpeineen, tarvitaan vai tila ja muutamia vapaaehtoisia kahvin keittoon ja muuhun serveeraukseen. Toivottavasti kahvittelupaikkoja saadaan mahdollisimman monelle kylälle vähintään yksi. Näin kahvittelumatka olisi mahdollisimman lyhyt ja olisi kaikille Kaakonkulman asukkaille saavutettavissa. Auton omaavat tarjoavat toivottavasti myös kyytiä sitä tarvitseville.”

Ilmoittautumisia Kyläkahvi – paikoiksi toivotaan 18.11.2019 mennessä p. 044-5394 520 tai miaite@rateva.fi.