Suomen Kylät kerää hyviä käytäntöjä nykytilanteesta

Hei,

Suomen Kylät kerää kanaviinsa jaettavaksi hyviä käytäntöjä maakunnista liittyen koronatilanteeseen. Tässä yksi esimerkki pääkaupunkiseudulta https://www.nappinaapuri.fi/events/koronapu

Mikäli törmäätte hyvään maaseudun käytäntöön, josta olisi aineksia kopioida myös muille kylille, pistäkää viestiä Anssi Ketoselle Suomen Kylät ry:lle. anssi.ketonen@suomenkylat.fi . Jaetaan niitä sitten somekanavissamme ja autetaan samalla apua tarvitsevia.

Suomessa on siirrytty etätyöhön niillä aloilla millä se on mahdollista. Tänään on mediassa ollut esillä paljon hyviä vinkkejä onnistuneeseen etätyöhön. Esimerkiksi verkkokokouksissa kannattaa säästää kaistatilaa pitämällä webkamera pois päältä. Näin äänenlaatu on yleensä parempi ja kuva ei kuormita muuta tietoliikennettä.

Pyynnöstä välitän SOSTE ry:n uutiskirjeen linkin teille:

https://sostekirje.soste.fi/archive/show/3758969

Uutiskirjeessä mm. Opintokeskus Sivis ja SOSTE järjestävät 27.3. webinaarin, jossa lakimies Patrik Metsätähti kertoo, millaisia toimintavaihtoehtoja yhdistysten hallituksilla on ja mitä niiden tulisi yhdistyslaista huomioida tehdessään päätöksiä yhdistyksen kokouksen järjestämisestä poikkeustilan aikana. Webinaarissa asialistalla myös, millaisia toimia etäosallistumisen mahdollistaminen yhdistyksen vuosikokouksissa vaatii.

Anssi Ketonen

Viestintäsuunnittelija

Suomen Kylät

045 249 1162

anssi.ketonen@suomenkylat.fi

www.suomenkylat.fi