Vuoden 2020 suurimpaan kylätapahtumaan tukea hankkeelta

Avoimet Kylät verkossa tapahtumapäivän tavoitteena on esitellä kylien antia ympäri Suomen avoimetkylat.fi -sivustolta löytyvän virtuaalisen kartan avulla avoimet kylät -päivänä 13.6.2020.

Kylät ja korttelit voivat osallistua päivään toteuttamalla itsensä näköistä sisältöä ja toimittamalla materiaalin maakunnalliselle toimijalle (yhteystiedot alempana tässä kutsussa). Maakunnallisina toimijoina ja paikallisina kehittäjinä ohjaamme ja autamme teitä toteutuksissa.

Kylät ja korttelit voivat esitellä esimerkiksi ulkoilureittejä, lähiliikuntapaikkoja ja retkeilykohteita, vanhoja valokuvia, tiiviin kylähistoriikin, kyläkauppaesittelyn tai vaikkapa kolumnin tai podcastin kylän elämästä. Sisältö on melko vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on olemassa julkaisuluvat tekijältä. Tavoitteena on esitellä erityisesti kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset löytävät paremmin kylien ulkoilumahdollisuuksien pariin. Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät.

Huomioithan sen, että päivään tuotettu materiaali toimii myös jatkossa kylän markkinointimateriaalina. Kylän nuorten osaamista kannattaa hyödyntää ja tarjota nuorille mahdollisuus olla mukana tekemässä markkinointimateriaalia omasta kylästään nykyaikaiseen muotoon – Samalla nuoret pääsevät kehittämään omaa osaamistaan.

Sisältöä kylältäsi voit toteuttaa kolmella eri tavalla:

 1. 1. Tuota materiaali alusta loppuun itse ja toimita meille linkki valmiiseen materiaaliin.
  Materiaalin kesto max viisi (5) minuuttia. Ilmoita kyläsi mukaan tapahtumaan 31. toukokuuta mennessä maakunnallisten yhteyshenkilösi kautta: Kymenlaakson Kylät ry, Kirsi Komulainen, p. 040 373 2101, toimisto@kymenlaaksonkylat.fi

 2. Ilmoita meille halukkuutesi olla mukana ja autamme sinua materiaalin editoimisessa.
  Kymenlaakson kylät ry:n Kylältä kylille kylähullun tapaan Kaakkois-Suomessa -hanke tarjoaa kymenlaaksoisille kylille, kortteleille ja kylätoimijoille tukea ja apua virtuaalisen materiaalin tuotannossa. Ota yhteyttä: leena.borg@kymenlaaksonkylat.fi, puh. 040 838 9989
 3. Hyödynnä Kaikumedian erikoistarjous nopeille:
  Kouvolan yhdistysten media- ja digitarpeita palvelemaan perustettu Kaikumedia on saanut lisävoimia tarkoitusta varten ja tarjoaa nopeimmille koko paketin: käsikirjoitus yhdessä kylän kanssa – ohjaus – kuvaus ja editointi sekä valmiin materiaalin toimitus kylälle. Ota yhteyttä Kaikumediaan ja sovi ajankohdasta mahdollisimman pian: info@kaikumedia.fi;

Kylä- ja kortteliesittelyissä toivomme esiteltävän seuraavia asioita (niitä, jotka kylältä löytyvät):

 • Kylän nimi (alkutekstit)
 • Kylän sijainti (koordinaatit ja karttavalokuva + mahdollinen kylätalon osoite)
 • Kyläpäällikön tai puheenjohtajan videotervehdys (n. 20 sek.)
 • Oman kylän ylpeydenaiheet ja/tai nähtävyydet (valokuvina tai video)
 • Kyläkauppa (kauppiaan tai asiakkaan haastattelu tai valokuvat ja tietoa kaupan toiminnasta, kuten aukioloajat ja lyhyesti taustaa)
 • Kyläkoulu (opettajan haastattelu / valokuvat)
 • Kylätalo (video/valokuvia tapahtumista ja talosta)
 • Kylän yritykset; majoitus, ravintolat ja kahvilat, kampaaja yms. (valokuvat / logot tms.)

Harrastusmahdollisuudet (video/valokuvat/haastattelu)

Lisätietoja: https://avoimetkylat.fi/avoimet-kylat-tapahtuma-toteutetaan-verkossa/