KYSELY Kylätieto verkkoon!

Kymenlaakson Kylät kerää tietoa Kylätieto verkkoon -hankesuunnitelmaa varten. Suunnitteluvaiheessa selvitämme hankkeen yksityiskohtaisia toimenpiteitä ja pyrimme löytämään kokonaisvaltaisesti toimivimman ja aikaa kestävimmän ratkaisun Kymenlaakson kylätiedon tuomiseksi verkkoon. Tavoitteena on muun muassa saada Kymenlaakson upeiden kylien palvelut ja tapahtumat helposti löydettäviksi ja tavoitettaviksi.

Ongelmaksi on koettu, ettei kylien toiminnasta, tapahtumista ja palveluista löydetä tietoa helposti mistään. Upeat kylät jäävät keskustojen pimentoon, vaikka ne voisivat tukea toiminnallaan koko alueen elinvoimaa. Tarve hankkeelle on tullut niin kyliltä, kausiasukkailta kuin viranomaisiltakin.

Hankkeen eteneminen tarkoittaa myös sitä, että tällä hetkellä olemassa olevat Kymenlaakson Kylät ry:n kautta tuotetut kyläsivut (n. 30kylää) tulevat jollain tapaa siirtymään toiselle alustalle.

Vastaa kyselyyn alla

Kysely on tarkoitettu kyläyhdistyksille tai vastaaville. Kyselyn tavoitteena on selvittää kylien tämän hetkinen tilanne kotisivujen, tapahtumakalenterien ja sometilien osalta, sekä kysyä halukkuutta osallistua mahdolliseen hankkeeseen.

Kyselyn vastaukset eivät velvoita tai sido kyläänne, vaan tarkoituksena on kartoittaa kylien mielenkiintoa mahdolliseen hankkeeseen.

PYYDÄMME VASTAUKSET 15.10.2023 MENNESSÄ.

Kyselyyn pääsee tästä:

Kylätieto verkkoon (google.com)

Kylätieto verkkoon -hanketta valmistelee Laura Parkko

Olen Laura Parkko, kirjailija, tiedottaja, sekä viestintä-, markkinointi- ja tapahtuma-alan moniosaaja Kouvolasta. Olen työskennellyt sekä yksityisellä että kunnallisella sektorilla toimien pääasiallisesti markkinoinnin, tiedottamisen ja matkailun parissa. Kahden vuoden ajan toimin Valkealan Sanomien päätoimittajana. Monipuolisten töideni kautta ovatkin Kymenlaakson kylät tulleet minulle tutuiksi.

Aloitin Kylätieto verkkoon -hankesuunnitelman valmistelun Kymenlaakson Kylille 1.10.2023. Toivon, että pääsen tapaamaan Teistä mahdollisimman monia hankesuunnitelman puitteissa. Uskon, että yhdessä löydämme toimivan ja Kymenlaaksoon parhaiten toimivan ratkaisun, jolla alueemme upeat kylät pääsevät oikeutetusti näkyviin.

Lisätietoja: Laura Parkko, p. 040 596 2224, toimisto(at)kymenlaaksonkylat.fi