Käytännön ohje kyläesitteen luomiseksi netissä

Kyläesitteiden-muokkaus

Kolmen kokoontumisen kyläsuunnittelukurssin ohessa tehtävä kyläesite onnistuu maksuttomasti kaikille kylille erillisenä toimintona riippumatta kotisivujen olemassaolosta tai alustasta.

Toimi näin:

  • Ilmoita sen henkilön nimi ja sähköpostiosoite Leenalle, joka kirjaa kyläesitteen tietoja. Osoite: leena.borg@kymenlaaksonkylat.fi
  • Ilmoitettuun sähköpostiin tulee viesti Kymenlaakson kyläportaalista: ”Hei, sinut on kutsuttu liittymään sivustolle Kymenlaakson Kylät ry…Hyväksy kutsu napsauttamalla seuraavaa linkkiä”. Linkkiä napsauttamalla Leena saa tiedon aktivoitumisesta ja lisää henkilön kyläesitteen muokkaajaksi.
  • Kyläesitteen muokkaaja saa uuden sähköpostin jossa on mm. tämä lause: ” Käyttäjätilisi on nyt luotu, voit kirjautua sisään seuraavilla tiedoilla… Käytä oheisia tunnuksia kirjautuessasi sivulle: https://kymenlaaksonkylat.fi ”.
    Klikattuasi itsesi palveluun sisään, näet ruudun vasemmassa reunassa valikon, josta valitset kohdan kyläesite.
  • Sitten vain täyttelemään kaavakkeen omaisia laatikoita, jokaisessa kohdassa lukee vielä ohjeistusta mitä mihinkin kohtaan kirjoitetaan ja millainen kuva liitetään mihinkin laatikkoon.
    Kuvat ovat yleensä liian isoja, eli jokin pakkausohjelma yleensä tarvitaan avuksi kuvankäsittelyyn.