Syyskokous vahvisti vuoden 2020 toimintasuunnitelman ja valitsi kaksi uutta jäsentä hallitukseen

Kymenlaakson Kylät ry:n syyskokous pidettiin 21.11.2019 Kymen Paviljongilla Kouvolassa. Toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin ehdotetun mukaisina ja niihin voi tutustua alla olevista linkeistä. Koko ensi vuoden ajan toiminnassa kulkee mukana uuden Maakunnallisen kylien kehittämisohjelman valmistelu sekä osallistuminen Leader-ryhmien ja muiden yhteistyökumppaneiden ohjelmavalmisteluun. Tulemme olemaan teihin päin yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse, keräämme myös toiveitanne ja ideoitanne ensi vuoden tapahtumissa. Tavoitteena on luoda kehittämisohjelma, joka sanelisi kymenlaaksolaisten kylien toiminnan suuntaviivat seuraavalle seitsenvuotiskaudelle.

Kylätoiminnan valtionapuun on tulossa pieni korotus, jonka myötä valtionapua tullaan jakamaan maakuntiin noin 40 000 euroa/maakunta. Vastineeksi toimimme kymenlaaksolaisten kylien edunvalvojana ja kehittäjänä.

Ensi vuoden valtakunnallisista tapahtumista mainittakoon Avoimet Kylät -päivä 13.6.2020 sekä Maaseutuparlamentti Kurikassa 1.-3.10.2020. Lisäksi järjestämme koulutusta ja tapahtumaa paikallisesti.

Hanketoimintamme jatkuu vireänä. Pohjois-Kymenlaaksossa onnistuneesti jo vuoden ajan toteutettu tiekuntien koulutushanke saa seurakseen Etelän tiekunnat tähän päivään -hankkeen, jossa koulutetaan Etelä-Kymenlaaksolaisia tiekuntien toimielimiä ja osakkaita. Lisäksi käynnistämme Kylähullu -hankkeen, jossa valtakunnan viralliseksi Kylähulluksi valittu ummeljokelainen Jukka Naukkarinen ja hankkeeseen palkattava projektipäällikkö kiertävät kaakkoissuomalaisia kyliä aktivoiden ja innostaen kyliä ja samalla vieden viestiä kylien toiminnasta Kaakkois-Suomen ulkopuolelle. Ensin mainittua hanketta rahoittaa Leader Sepra ja toisena mainittua Kaakkois-Suomen ELY. Molemmat hankkeet starttaavat alkuvuodesta, kunhan saamme hankkeiden rahoituspäätökset.

KyKyn hallitus saa kaksi uutta jäsentä, kun seuraan liittyy kouvolalaiset Mika Nikkanen ja Jarkko Niemelä. Puheenjohtajana jatkaa Sami Porkka Saverolta.

Kymenlaakson Kylät ry:n hallitus vuonna 2020
Mia Ylä-Outinen, Kouvola                                  vara Jarkko Niemelä, Kouvola
Tuomo Uutela, Hamina                                      vara Jouko Yläjääski, Hamina
Timo Riihelä, Miehikkälä                                    vara Pauliina Sakki, Pyhtää
Marja Sorvo, Sepra                                               vara Heidi Hansén, Sepra
Miki Björklund, Kotka                                          vara Jarno Leinonen, Kouvola
Jarmo Tähtinen, Iitti                                            vara Tanja Tuomi, Iitti
Keijo Kouvonen, Kouvola                                    vara Mika Nikkanen, Kouvola

Toivotamme vanhoille ja uusille luottamushenkilöille tsemppiä ensi vuoden koitoksiin. Kylille ja kortteleihin toivotamme rauhallista  loppuvuotta ja vuoden vaihdetta!
Toimintasuunnitelma + talousarvio
Pöytäkirja syyskokous 21.11.2019