Kylähullun kuulumiset- lennokkaita ajatuksia kyläapatiaa vastaan

Kaikille halukkaille tarjotaan tilaisuus päästä XV Kylähullun pähkäilyjen pariin aluksi virtuaalisesti ja toivon mukaan myös livenä ennen kesää. Youtubesta löytyy jo nyt pätkiä Juken seikkailuista: https://www.youtube.com/results?search_query=xv+Kyl%C3%A4hullu

Katselkaa tosimielellä kalentereitanne, milloin voisitte huolia XV Kylähullun pähkäilemään maailmanmenoa juuri teidän kylänne näkökulmasta. Lisätiedot ja tilaukset osoitteeseen leena.borg(ät)kymenlaaksonkylat.fi

Valtakunnan virallinen XV Kylähullu Jukka ”Juke” Naukkarinen ei ole jäänyt pyörittelemään peukaloitaan kokoontumisrajoitusten vuoksi. Hän on toiminut aktiivisesti luottamushenkilöiden suuntaan erityisesti rakennusjärjestyksen muokkaamiseksi myönteiseksi asumiselle ja yrittämiselle myös haja-asutusalueella. Valtakunnan tasolla Suomen Kylien Kyläjaoston jäsenenä hän on päässyt vaikuttamaan mm. Asuntopoliittiseen ohjelmaan ja Kestävän kehityksen sitoumukseen.

Toimiessaan eri järjestöissä ja yhdistyksissä hänelle on muodostunut näkemys vastuun kantamisen kehittämisestä etenkin hallitustyöskentelyssä, olkaa kuulolla asian suhteen.

Kyläkohtaisten tapaamisten ohelle syntyi idea Kohtaa Peikkosi kyläpajoista, joita kylille voi tilata. Idea juontaa juurensa Juken käytännön kokemuksista, niin työssä oppijoiden ohjaajana kuin perhekodin isänä toimiessaan. ”Jokaisella meillä on omat peikkomme, jotka häiritsevät mielenrauhaamme joko tietoisesti tai tiedostamatta. Näiden vaikeidenkin asioiden käsittely sujuu paremmin käsillä tekemisen yhteydessä, jolloin alitajunta saa vapaat kädet työstää tuo peikko fyysiseen muotoon.” Keskustelujen yhteydessä Kohtaa peikkosi -kyläpajoissa työstetään peikkoja luonnon materiaaleista. Näitä kyläpajoja ehdittiin järjestää Myllykosken torilla, KSAO:n Ohjaustoiminnan opiskelijoille sekä Haminan kahdella Nuokkarilla.

Muutama päivämäärä kalentereihin tallennettavaksi:

Avoimet Kylät päivä 12.6.2021 tuo tullessaan kyläelämyksiä myös XV Kylähullun puolesta.

Lauantaina 24.7.2021 tapahtuu jotain elämää suurempaa Myllykoskella KymiLibri Kirjamessujen yhteydessä. Valtakunnan viralliset Kylähullut tulevat, oletko valmis?