Etäkyläkahvit teemalla KYLÄRADIO järjestetään 25.1.2024 klo 18

KYLÄRADIO – Mikä, Miksi ja Miten?

to 25.1. klo 18-19.30
Teams-yhteys

Kaikille avoin etätilaisuus, jossa herätellään ajatusta Kyläradio-toiminnan käynnistämisestä Kymenlaakson kylillä. Tilaisuudessa kuullaan mikä Kyläradio on, sekä miten ja miksi se kannattaa ottaa käyttöön. Kyläradiosta puhumassa aiheen asiantuntijana Pekka Rintala. Lisäksi kuullaan kokemuksia Kyläradiotoiminnasta Etelä-Savosta. Paikalla myös paikallisen Vapepan ja Radioamatöörien edustajat.

LINKKI LINJOILLE:

Microsoft Teams -kokous

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

 

Kyläradiolla tarkoitetaan varaviestiverkkoa, jolla voidaan viestiä kriisitilanteissa. Kyläradio-pilotteja on käynnistelty jo monessa maakunnassa. Viestintä kansalaisten ja viranomaisten välillä perustuu ratkaisevalla tavalla matkapuhelinverkoille. Niiden toiminta puolestaan riippuu sähkön saannista ja palvelimien toimivuudesta. Mitä, jos kaikki ei syystä tai toisesta toimikaan? Viranomaisilla on erilaisia ratkaisuja oman toimintansa tukena kaikissa olosuhteissa. Selkeitä ja yhtenäisiä malleja ketjun varmistamiseksi perille paikalliseen yhteisöön ja kyliin myös häiriötilanteissa ei ole toistaiseksi luotu. Kyläradio on yksi ratkaisu turvan lisäämiseen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Se toimii varajärjestelmänä viestintään, vaikka sähköt olisivat poikki ja matkapuhelinverkot mykistyneet. -Pekka Rintala

Lisätiedot:
Elina Seppänen
Kymenlaakson Kylät ry
elina.seppanen(at)kymenlaaksonkylat.fi