KESKUSTELU ARJEN TURVALLISUUDESTA JATKUU HAMINAN KYLÄILLOISSA

Kymenlaakson Kylät ry yhteistyössä Haminan kaupungin kanssa jatkaa Kylässä Haminassa -kiertuetta. Tavoitteena on tämän vuoden aikana kiertää kaikki Haminan toiminnalliset kylät. Jo 10 kylällä on käyty, ja seuraavana on vuorossa Myllykylä ja Onkamaa.

  • ke 3.4. klo 18 (17.30 kahvi) Myllykylä, Tahtila, Koulukalliontie 41
  • ti 14.5. klo 18 (17.30) Onkamaa, Koppeli eli Onkamaan vanha koulu, Onkamaantie 922

Kiertueen teemana on Arjen turvallisuus. Myös muista kyläläisiä askarruttavista asioista ja kehittämisideoista keskustellaan. Alustavan suunnitelman mukaisesti kiertueella mukana kaupunginjohtaja Ilari Soosalu sekä viranhaltijoita hyvinvointi-, osallisuus- turvallisuus- ja maaseutupuolelta sekä Kymenlaakson Kylät ry:n ja Leader Sepran edustajia.

Kiertueesta ja kyläläisten kuulemisesta on tarkoitus tehdä pysyvä toimintamalli. Kyläkiertueen jälkeen on myös tarkoitus käynnistellä uudestaan kaupunginjohtajan aamukahvitilaisuudet kylä- ja asukasyhdistysten edustajille, jossa voidaan yhdessä pohtia tarkemminkin kyläturvallisuutta, kyläviestintää ja kylien roolia osana kaupungin vuorovaikutusketjua.

Haminan kaupunki haluaa mahdollistaa laajasti kuntalaisten osallistumisen ja osallisuuden väestölle tärkeisiin asioihin. Näiden kyläkiertueiden tavoitteena on tavata erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissään, tutustua puolin, oppia tuntemaan kylän turvallisuuselämää ja miettiä yhdessä keinoja koko kaupungin turvallisuuden ja valmiuden edistämiseksi, kertoo kaupungin osallisuusjohtaja Pia Nordman.

Kymenlaakson Kylät ry toimii maakunnan alueella kylien kattojärjestönä ja lähestyy turvallisuusteemaa yhteisölähtöisesti. Tarjoamme yhdistyksille työkaluja ja tukea kyläturvallisuustyön käynnistämiseen. Käytännössä tämä voi tarkoittaa kyläalueella toteutettavaa kyläturvallisuuskyselyä, jonka tulosten pohjalta voidaan yhdessä miettiä toimenpiteitä kylän kehittämiseksi. Kyläturvallisuus käsitteenä on laaja ja siihen liittyy mm. kyläviestintään, naapuriapuun, osaamisen tunnistamiseen ja kalustoon sekä esimerkiksi kylätalojen varustelutasoon ja varaviestiverkkoon liittyvä asioita, jotka yhdessä mietittynä luovat turvallisuuden tunnetta yhteisössä, kommentoi Kymenlaakson Kylät ry:n toiminnanjohtaja Elina Seppänen.

Lisätietoa kyläkiertueesta:

Siru Ahopelto siru.ahopelto(at)kymenlaaksonkylat.fi, p. 0405192375
Älykästä kylätoimintaa ja uusia kumppanuuksia -hanke, Kymenlaakson Kylät ry

Pia Nordman pia.nordman(at)hamina.fi , 040 557 5923
Osallisuusjohtaja, Haminan kaupunki