Haemme projektipäällikköä Kylätieto verkkoon -hankkeeseen

Haemme maaseuturahoitteiseen Kylätieto verkkoon -hankkeeseen projektipäällikköä.

Kolmivuotisen hankkeen päätavoitteena on parantaa Kymenlaakson maaseutualueen palveluiden saavutettavuutta. Hankkeessa luodaan yhtenäinen palvelusivusto, josta kylätieto ja eritoten kyläpalvelut ovat jatkossa helposti kaikkien löydettävissä. Hankkeessa järjestetään maaseutualueen toimijoille koulutusta sekä lisätään alueellista osaamista ja valmiutta digitaalisten alustojen hyödyntämiseen.

Kokonaisuus rakennetaan kylätoimijoiden, kuntien, vapaa-ajanasukkaiden ja viranomaisten toiveiden ja tarpeiden mukaan palvelemaan laajasti eri kohderyhmiä, jotka hakevat tietoa ja palveluita Kymenlaakson kylistä. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat mm. alueen kuntia ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

Projektipäällikön työ on vastuullista ja itsenäistä, muttei yksinäistä. Projektipäällikkö toimii osana maakunnallista ja valtakunnallista kylätoimintaverkostoa. Tukena on laajat verkostot, maakunnallisen kyläyhdistyksen henkilöstö ja muut hankevetäjät sekä hallitus, joka koostuu alueen kyläyhteisöjen edustajista. Työssä pääsee tutustumaan ja nostamaan esille kyläalueiden erikoisuuksia, kyläpalveluita ja tuomaan Kymenlaaksoa esille positiivisessa ja monipuolisessa valossa. Matkan varrella saat kattavan katsauksen kyliin ja kylätoimintaan, verkostoidut laajasti koko maakunnan alueella ja pääset sivussa ideoimaan tulevaa kylien kehittämistyötä. Esihenkilönä toimii Kymenlaakson Kylät ry:n toiminnanjohtaja.

HANKESUUNNITELMAN MUKAISET KONKREETTISET PÄÄTOIMENPITEET:

 • Kyläkohtaiset sivustot
  • Hankkeessa rakennetaan yhtenevät sivupohjat kylien käyttöön Yhdistysavaimella. Tuotettavien kyläsivujen määrä ryhmätyöskentelynä ja yksittäisinä kyläkohtaamisina, kyläyhdistystoimijoiden erilaiset osaamistasot huomioiden
 • Palvelukartta/palvelualusta
  • Tiedon kokoaminen palvelualustalle ja linkitykset tarvittaville kuntakohtaisille sivustoille. Selvitys- ja neuvottelutyö sekä alustan kehittäminen yhteistyökumppaneiden kanssa.
 • Koulutukset ja työpajat
  • Useiden eri koulutuskokonaisuuksien järjestäminen, mm. Yhdistysavain, sosiaalinen media, tekstintuotanto ja tiedonkeruu, valokuvaus sekä kymenlaaksonyt.fi-tapahtumakalenteri. Koulutus voidaan toteuttaa osin ostopalveluna.
 • Lanseeraus
  • Sivuston lanseeraus yhteistyökumppaneiden tuella monikanavaisesti vuoden 2026 aikana. mm. viestintäkampanjat, kyläpodcast, muu markkinointi.

ODOTAMME HAKIJALTA

 • Kokemusta verkkosivustoprojekteista; Yhdistysavaimen palvelut ja WordPress-alustan hallinta
 • Soveltuvaa koulutusta esimerkiksi viestinnän tai markkinoinnin alalta
 • Sosiaalisen median sujuva käyttö sekä perus toimisto-ohjelmien sujuva hallinta
 • Kokemusta ja osaamista projektinhallinnasta; kokonaisuuksien hallinta, talous, itsenäinen työote
 • Hyvät koulutus- ja vuorovaikutustaidot ja innostava asenne kylä- ja aluekehittämiseen
 • Vankka Kymenlaakson aluetuntemus sekä kokemusta järjestötyöstä ja kylätoiminnan parissa työskentelystä

 

Hanke: Kylätieto verkkoon -hanke
Hallinnoija: Kymenlaakson Kylät ry
Nimike: Projektipäällikkö
Kesto: Määräaikainen, hankeaika 1.3.2024-31.12.2026. Koeaika 6kk.
Työ alkaa: 1.6.2024 tai sopimuksen mukaan. Paikka voidaan täyttää heti sopivan henkilön löydyttyä.
Työaika: 37,5h/vko, sisältää iltatyötä ja satunnaisesti viikonlopputyötä.
Palkkaus: 3100e/kk, matkakulut ja päivärahat valtion matkustussäännön mukaisesti
Noudatettava työehtosopimus: Neuvonta-alan TES soveltuvin osin.
Työn suorituspaikka: Työantajalla on työpisteet Kouvolan ja tarvittaessa Haminan keskustoissa. Mahdollisuus etätyöhön kirjallisten töiden osalta. Työ sisältää paljon liikkumista Kymenlaakson (Kouvola, Kotka, Hamina, Virolahti, Miehikkälä, Pyhtää) kyläalueilla. Oman auton käyttömahdollisuus ehdoton edellytys.

Vapaamuotoiset hakemukset ja lisätiedot viimeistään 30.4.2024 toimisto@kymenlaaksonkylat.fi tai Kymenlaakson Kylät ry, Porukkatalo, Savonkatu 23, 45100 Kouvola

Suosittelijat: Lisääthän hakemukseesi suosittelijat, joihin olemme yhteydessä rekrytoinnin edetessä.

 

Hanke on saanut alustavan rahoituspäätöksen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kautta EU:n maaseuturahastosta. Työpaikan täyttämisen edellytyksenä on myönteinen tukipäätös rahoittajalta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 180 000 euroa ja tuki 100%.

Kymenlaakson kylät ry on maakunnallinen kylien yhteenliittymä, joita on Suomessa 19 kpl. Toimimme Kymenlaakson alueella kylä- ja asukastoiminnan yhteisten etujen valvojana ja kehittäjänä. Jäsenistöömme kuuluu noin 75 alueen kyläyhdistystä ja kuntaa. Kattojärjestönämme toimii Suomen Kylät ry, joka toimii noin 4000 kyläyhdistyksen puolestapuhujana.