Kouvolan kameraseura ry etsii kuvauskohteita kyliltä

Kouvolan Kameraseura ry toteuttaa vuoden 2023 aikana Kylätalot toimivat -projektin, jossa kameraseuran jäsenet/kuvaajat kiertävät 5-10 kylätalolla kuvaamassa kylätaloja ja niihin kytkeytyviä tapahtumia ja toimia. Valokuvien oheen tuotetaan tarinallista sisältöä kylältä. Projekti huipentuu vuoden lopulla kauppakeskus Veturin näyttelyyn, ja mahdollisesti muihin kiertäviin näyttelyihin.

Kouvolan maaseutu ja kyläyhteisöt tarjoavat toimintaa, yhteisöllisyyttä ja palveluita, ja tätä projektilla halutaan tuoda esille. Tämä on hieno mahdollisuus saada kylien toimintaa esille näyttelyn muodossa ja jatkossa muihinkin kanaviin. Kymenlaakson Kylät ry toimii projektissa yhteistyökumppanina ja yhteyshenkilönä kylien suuntaan.

Etsimme Kouvolan alueelta kuvauskohteiksi 5-10 kyläyhdistystä/kylätaloa, jotka haluaisivat lähteä mukaan projektiin. Kylien valinnassa pyritään huomioidaan alueellinen kattavuus ja tarvittaessa kyläkohteet arvotaan.

Kameraseuran kuvaajat käyvät yhdellä kylällä noin 3-4 kertaa tämän vuoden aikana ennalta sovittuna ajankohtana. Kuvia voidaan ottaa tapahtumista, juhlista, kokouksista, henkilöistä sekä tietysti kylätalosta ulko- ja sisäkuvat mahdollisuuksien mukaan eri vuodenaikoina.

Mitä projekti tarkoittaa kyläyhdistyksen näkökulmasta?

– aloituspalaveri, jossa yhdessä pohditaan tulevia tapahtumia ja sopivia kuvaustilanteita sekä tarinallista sisältöä kylältä

– kylä nimeää yhteyshenkilön, joka on vastaanottamassa kuvaajan sovittuina ajankohtina noin 3-4 kertaa vuoden aikana.

–  Näyttelykuvissa esiintyvät henkilöt hyväksyvät allekirjoituksellaan “Kuvissa esiintyvien henkilöiden julkaisuluvan”, jonka kuvaaja käydessään pyytää allekirjoittamaan.

 

Kuvia voidaan hyödyntää kameraseuran näyttelyissä ja kilpailuissa. Kuvien hallintaoikeus jää projektin jälkeen kylille, ja kuvia ja tarinoita voidaan hyödyntää kylätaloesitteessä, kylien kotisivuilla ja muussa kylien markkinoinnissa.

Mikäli projekti kiinnostaa teidän kyläyhdistystä, niin ilmoitattehan siitä Kymenlaakson Kylät ry:lle 31.1.2023 mennessä, jotta projekti saadaan aloitettua mahdollisimman pian, ja tarvittaessa kylätaloista voidaan ottaa kuvia jo talven aikana. Ilmoitattehan myös samalla viestissä mikäli teillä on jo tiedossa tämän vuoden tapahtumia/kuvauskohteita/henkilöitä, joista voisi tuottaa tarinoita valokuvamateriaalin tueksi. Tämä helpottaa kameraseuraa kuvauskohteiden valinnassa.

Elina Seppänen
elina.seppanen(at)kymenlaaksonkylat.fi
p. 040 184 3576
Kymenlaakson Kylät ry

Linkki Kymenlaakson Kylätalot – juhliin ja kokouksiin -esitteeseen, jota on tarkoitus päivittää vuosien 23-24 aikana: https://kymenlaaksonkylat.fi/kylatalot/