Kestävän kehityksen viikko 25.9.-1.10.2023

Tulkaa mukaan kanssamme toteuttamaan tämän vuoden Kestävän kehityksen viikkoa 25.9-1.10.2023!

Mitä kestävä kehitys käytännössä edes tarkoittaa? Miten se näkyy kylillä ja kaupungeissa tai eri organisaatioiden toiminnoissa? Pieniä tekoja yhteisöissä ja suuria suunnitelmia tulevaisuuden nuorille?

Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko, jolloin yhdessä tuodaan esille esimerkkejä kestävän kehityksen työstä alueellamme. Tapahtumajärjestäjiksi ovat tervetulleita laajasti kaikki toimijat, kuten kunnat, koulut, yritykset ja yhdistykset, yksityisetkin. Mitä kirjavampi joukko sen parempi!

Viikon aikana järjestettävä toiminta voi olla ekologista, sosiaalista tai taloudellista kestävyyttä, ja toiminnan voi toteuttaa esimerkiksi työpajoina, luentoina, teemapäivinä, tempauksina, tapahtumina, kampanjoina tai esimerkiksi avoimien ovien tapahtumina. Jo olemassa olevat kestävän kehityksen toimet ja hankkeet kannattaa myös sitoa osaksi Kestävän kehityksen viikkoa.

Tapahtumaviikon taustatahona toimii Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä – verkosto (MANE), jonka tavoitteena on tapahtumaviikon kautta tuoda maaseutupolitiikkaa käytännön tasolle. Kestävän kehityksen toimikunta on myös valmistelemassa teeman mukaista valtakunnallista Toiveikas tulevaisuus -kirjoituskilpailua, johon voidaan esimerkiksi kouluissa ottaa osaa.

Tapahtumien ilmoittaminen on jo nyt avattu. Tapahtumat rekisteröidään www.kestavankehityksenviikko.fi -sivustolle, josta löytyy myös kattavasti tietoa viikon järjestelyistä, yhteyshenkilöistä, sekä viestintämateriaalia vapaasti kaikkien osallistuvien tahojen hyödynnettäväksi. Viime vuodesta poiketen tapahtumia pääsee itse muokkaamaan rekisteröinnin jälkeenkin.

Kestävän kehityksen viikko 2023 Facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/1061PhjmQ

Kestävän kehityksen viikon Facebook- ja Instagram-tilit kannattaa myös ottaa seurantaan:

Facebook: https://www.facebook.com/HallbarhetsveckanKestavankehityksenviikko

IG: https://www.instagram.com/hallbarhetsveckan_viikko/

Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti kahdeksassa maakunnassa ja tapahtumaviikon partnerina toimii Euroopan kestävän kehityksen viikko.

Tapahtumaviikkoa koordinoi Kestävän kehityksen viikon verkosto, Suomen Kylät ry ja maakunnalliset kyläyhdistykset.

Valtakunnallisen tapahtumaviikon koordinoinnista vastaa:
Erityisasiantuntija
Nora Backlund
+358 (0)44 079 7079
nora.backlund(at)slf.fi

Kymenlaakson osalta tapahtumaviikon koordinoinnista vastaa:
Kymenlaakson Kylät ry
Elina Seppänen
elina.seppanen(at)kymenlaaksonkylat.fi
040 184 3576