Haminan saaristokylien verkostoitumistilaisuus järjestetään 11.6. Mäntlahdessa

Kymenlaakson Kylät ry:n hanke ”Älykästä kylätoimintaa ja uusia kumppanuuksia” rantautuu 11.6. kello 15 Haminan Mäntlahden erämiesten maja (Vanhakyläntie 221, Mäntlahti) avoimeen keskustelutilaisuuteen. Kyläyhdistyksistä mukana on myös Kuorsalon, Pyötsaaren, Rakilan ja Tammion edustajistoa. Tilaisuuden tavoitteena on tutustua eri kylien toimijoihin ja rakentaa kylien välistä yhteistyötä. Voidaan pohtia mm. Rannanpojat Raikaa -lehden elvyttämistä; alueiden henkilöhistoriaa; myös hautausmaiden hoitovastuiden jakautumista; yhteisiä kehittämisideoita. Sana on vapaa.

Åbo Akademin Saaristoinstituutti on saanut rahoituksen (TEM) ajalle 2022–23 hankkeelle ”Habitability – Elinvoimaisesti ja kestävästi asutut saaristo- ja vesistöalueet”. Projektin tavoite on kehittää saaristoalueiden vetovoimaa ja nimensä mukaisesti saaristoalueiden asuttavuutta, jota ”Älykästä kylätoimintaa” -hanke myös tukee. Jatkossa tavoitellaan lisää vastaavien alueiden toimijoita mukaan vaikuttamaan.

Tilaisuudessa on mukana Kymenlaakson Kylät ry:stä kyläneuvoja Jouni Syrjänen.

Tilaisuus on kaikille avoin. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Lisätietoa:

Jouni Syrjänen, jouni.syrjanen(at)kymenlaaksonkylat.fi, 044 297 7738

Matti Seppälä, Mäntlahden kyläyhdistys, seppala.matsu(at)gmail.com, 050-5761257

Seurantalo Toivola, Museotie 820, Hamina