Kouvolan kylien kyläkierros syyskuun ensimmäisellä viikolla Anjalankosken, Valkealan ja Elimäen alueilla

Kylät kehittyvät yhteistyöllä -kyläillat Kouvolassa syyskuun ensimmäisellä viikolla

Nyt on yhteisen ideoinnin paikka! Kouvolan alueella järjestetään syyskuun ensimmäisellä viikolla kolme kyläiltaa, joissa kuullaan muun muassa Pohjois-Kymen Kasvun rahoitusmahdollisuuksista sekä Kouvolan kaupungin osallistuvasta budjetoinnista. Lisäksi pohditaan yhdessä toimia oman alueen kehittämiseksi. Myös aluetoimikunta ja alueen kyläyhdistykset esittäytyvät.

Kouvolan alueella toimii viisi aluetoimikuntaa ja näiden sisällä lähemmäs 60 kyläyhdistystä, joiden kautta on mahdollista osallistua alueen kehittämistyöhön. Kehittämisrahaa on tarjolla monesta eri lähteestä. Tarvitaan yhteistä ideointia ja oman alueen kehittämisestä kiinnostuneita toimijoita. Yhteistyöllä ja ruohonjuuritason toiminnalla tuetaan koko Kouvolan elinvoimaa.

Maaseuturahaston rahoituskausi 2023-2027 on vihdoin startannut. Kylien pieniin ja suuriin kehittämis- ja investointihankkeisiin on Pohjois-Kymen Kasvun kautta jaossa Leader-rahoitusta n. 2,2 miljoonaa euroa. Kasvun toiminta-alueena Kouvola ja Iitti.

Kouvolan kaupungin osallistuva budjetointi osallistaa asukkaita julkisten verovarojen käyttöön. Ensimmäiset pilottihankkeet toteutetaan tänä syksynä. Niille on myönnetty rahoitusta yhteensä 93 500 euroa. Ensi vuonna toteutettavien osallistuvan budjetoinnin hankkeiden ideointi käynnistyy syksyllä, jolloin kuntalaisilta pyydetään ideoita teemaan sopivista osallistuvan budjetoinnin hankkeista.

Kiertueen tilaisuudet ovat kaikille avoimia kyläiltoja.  Kiertueen järjestää Kymenlaakson Kylät ry, Pohjois-Kymen Kasvu ry sekä Kouvolan kaupunki (aluetoimikunnat, yhteisötyö, maaseutupalvelut).

Tilaisuudet:

Anjalankoski ma 4.9. klo 17.30-20
Myllykosken seuratalo, Myllykoskentie 7, 46800 Kouvola

Valkeala ti 5.9. klo 17.30-20
Valkealan kirkonkylän NS-talo, Kalevantie 8, 45370 Valkeala

Elimäki ke 6.9. klo 17.30-20
Takamaan seuratalo, Takamaantie 359, 45610 Koria

Yhteyshenkilöt:

Kymenlaakson Kylät ry
Elina Seppänen, toiminnanjohtaja, elina.seppanen(at)kymenlaaksonkylat.fi, 040 184 3576

Pohjois-Kymen Kasvu ry
Evita Reitti, toiminnanjohtaja, evita.reitti(at)pohjois-kymenkasvu.fi, 040 586 1134

Kouvolan kaupunki
Anne Eriksson, osallisuuskoordinaattori, anne.eriksson(at)kouvola.fi, 020 615 8492