KESKUSTELU ARJEN TURVALLISUUDESTA JATKUU SYYS-LOKAKUUSSA KANNUSJÄRVELLÄ, NEUVOTTOMASSA JA MÄNTLAHDESSA!

Kymenlaakson Kylät ry yhteistyössä Haminan kaupungin kanssa jatkavat Kylässä Haminassa -kiertuetta, joka pysähtyy ke 27.9. Kannusjärvi-Kitulan alueella TOK-talolla, Neuvottoman koululla ke 4.10. ja jatkaa Mäntlahden Toivolaan ke 25.10. Tilaisuudet alkavat klo 18. Kahvia ja pullaa tarjolla noin klo 17.30 alkaen.

Tavoitteena on tämän ja ensi vuoden aikana yhdessä kiertää kaikki Haminan toiminnalliset kylät. Keväällä vierailimme Pyhällössä ja Metsäkylässä. Summan ja Reitkallin tilaisuuksien ajankohdat tarkentuvat myöhemmin.

Kiertueen teemana on Arjen turvallisuus. Myös muista kyläläisiä askarruttavista asioista ja kehittämisideoista keskustellaan!

Haminan kaupunki haluaa mahdollistaa laajasti kuntalaisten osallistumisen ja osallisuuden väestölle tärkeisiin asioihin. Näiden kyläkiertueiden tavoitteena on tavata erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissään, tutustua puolin, oppia tuntemaan kylän turvallisuuselämää ja miettiä yhdessä keinoja koko kaupungin turvallisuuden ja valmiuden edistämiseksi, kertoo kaupungin osallisuusjohtaja Pia Nordman.

Kymenlaakson Kylät ry toimii maakunnan alueella kylien kattojärjestönä ja lähestyy turvallisuusteemaa yhteisölähtöisesti. Tarjoamme yhdistyksille työkaluja ja tukea kyläturvallisuustyön käynnistämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa kyläalueella toteutettavaa kyläturvallisuuskyselyä, jonka tulosten pohjalta voidaan yhdessä miettiä toimenpiteitä kylän kehittämiseksi. Kyläturvallisuus käsitteenä on laaja ja siihen liittyy mm. kyläviestintään, naapuriapuun, osaamisen tunnistamiseen ja kalustoon sekä esimerkiksi yhteisiin kokoontumistiloihin liittyvä asioita, jotka yhdessä mietittynä luovat turvallisuuden tunnetta yhteisössä, kommentoi Kymenlaakson Kylät ry:n toiminnanjohtaja Elina Seppänen.

Alustavan suunnitelman mukaisesti kiertueella mukana kaupunginjohtaja Ilari Soosalu sekä viranhaltijoita hyvinvointi-, osallisuus- turvallisuus- ja maaseutupuolelta sekä Kymenlaakson Kylät ry:n ja Leader Sepran edustajia.

 

Lisätietoa kyläkiertueesta:

Elina Seppänen, elina.seppanen(at)kymenlaaksonkylat.fi, p. 040 184 3576
Älykästä kylätoimintaa ja uusia kumppanuuksia -hanke, Kymenlaakson Kylät ry

Pia Nordman pia.nordman(at)hamina.fi , 040 557 5923
Osallisuusjohtaja, Haminan kaupunki